Når man har med æbler at gøre, skal man ikke glemme æbleflæsk.
Jeg plejer at stege noget bacontern og derpå tage kernehuse og stilke af æblerne, snitte dem i s
Antal: 15-20. Tip: Bollerne egner sig til frysning, så lav gerne en stor portion og frys nogle af dem ned. Så kan de altid tages op efter behov. [opskrift] 3 dl
Pavlova består af marengs, flødeskum og masse af bær. Hvis du først én gang har lavet denne dessert, er der store chancer for, at du vil lave den igen. Mega fri
Opskriften her har jeg brug i mere en 30 år, og jeg fik den af en pige fra Canada. Oprindeligt skulle der pærer i fra en dåse (så det kan man også), men jeg bru
Sådan en varmt dag, gider man ikke rigtig lave mad eller spise. En meget nem ret er en toastbrødroulade, hvor man ruller toastbrød ud med en kagerulle dvs. hel
Ca. 8 personer, man skal regne med en tilberedningstid på ca. 1½-2 timer, alt efter størrelse.
Ovn: Forvarm ovnen 225-250, hvor der senere skrues ned til 125 g
Blinis er en russisk pandekage, som ofte bliver serveret som forret med f.eks. kaviar og små strimler laks. Hos os bruger vi den også som hovedret og nogen som
Opskriften er til ca. 8 personer. Der skal bruges; ½ l cremefraiche 9 % (evt. lever fedtprocent), 2 spsk. sukker, ¼ groft salt, 4 bladselleristilke, 300 g grønn
En hyggelig ting for børnene i julen er at bage. Her er opskriften på nogle julekager;300 g smør5 dl sukker1 dl sirup1 spsk. ingefær2 spsk. kanel1 spsk. allehån
Lige en lille idé til en nem og lækker forret : Smør lidt krydderost (f.eks. Philadelphia et Buko) på et stykke røget laks, lav en lille rulle, drys med persill
Til dobbelt portion skal man bruge 4 pakker cocktailpølser. Opskriften nedenfor er til en enkelt portion. 1 dl. Vand25 gr. Gær75 gr. Margarine450 gr. Mel1 dl ym
Denne opskrift er fra engang i 70’erne, hvor den blev lavet i skolekøkkenet og printet ud på spritduplikator – ren nostalgi, og stadig et hit. Der skal bruges:
Man skal bruge: En pakke makroner, 6-7 groft revet æbler, portvin og piskefløde. Knus makronerne groft og væd dem med portvin. Riv 6-7 æbler groft og læg æbler
Grønne tomater (supernem). Ca. 2 kg grønne tomater. 1 kg sukker og 1 liter eddike koges. Brug ikke alu-gryde, som ætses og ødelægges af eddiken. De grønne tomat
"TOMATHALLØJ" Kan bruges som asier, agurker eller tyttebærsyltetøj til mad, eller i sammenkogte retter, i stedet for dåsetomater.Koger man halløjet helt ned, er
En lækker påskeopskrift på rocky road, som helt sikkert kan spises året rundt. Opskriften er indsendt af Gitte, som har hjemmesiden Frøken Fryd. Besøg hjemmesid
Når jordbærsæsonen sætter ind med især danske jordbær, så kan vi ikke lade være med at lave en skøn creme til jordbærrene. Vi bruger den især, når vi har gæster
Gammeldags rødkål er ikke altid lige ”de unges” favorit, men rødkål som råkost går bedre. Denne opskrift er fra min datter, hvor den blev serveret juleaften.
I mine gemmer fald jeg over en opskrift på rugbrød, der også indehold en opskrift på surdej. Det var en opskrift, der var lamineret og havde hængt på en værtind
Tænd ovnen på 290. Puds køllen og gnid den derefter i salt og peber.
Opbagningen (der skal være meget tyk) laves vha.:
50 g margarine
50 – 75 g mel
2-3 dl
Appelsiner udskåret som græskarmænd ser flot ud, når den serveret som dessert. Overvej at lave sorbet ud af appelsinen, eller som her hvor der er kommet chokola
Der skal bruges 50 gr. Smeltet margarine/smør, 4 dl skummemælk, 1 dl. Creme fraiche eller fromage fraiche, 50 gr. gær, 2 tsk. groft salt, 2 tsk. sukker, groftre
I vores familie kan vi ikke lide Ria a la manden så fed, og derfor laver vi den på følgende måde:
3 dl vand
180 gr grødris
Vand og grødris koges i 2 min.
Opskriften her er fra vores oldemor og er ikke kalorielet og smager. Der skal bruges; 150 gr margarine, 250 gr. Sukker, 2 æg, 175 gr. Mel, 1 tsk. bagepulver, 1
Denne opskrift har jeg revet ud af en avis i 2005, hvor opskriften var en vinder fra Store Bagedag. Jeg laver den hvert efterår når æblerne i haven skal høstes.
Et ret der kun tager 15-20 min. Til 4 personer skal der bruges: 2 ps. Ris, 600 gr. Kalkun, 4 løg, olie til stegning, 1 glas Tikka Masala sauce, salt og peberEvt
Tomat-æblemarmelade (Supernem) Tomater er billige og modne tidligere end der kan fås madæbler. Derfor koger, blender og nedfryser jeg dem på forhånd i poser á 1
I 6 portionsglas/eller høje rødvinsglas (fx de billige) fordeles 1 l vanilleis. 200 gr. Hindbær blendes sammen til pure med 2 spsk. Flormelis og 2 spsk. Cognac,