Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Tomat-æblemarmelade - overflod af tomater

Kategori: Mad- & bageopskrifter
DK.08.09.004
Tomat-æblemarmelade - overflod af tomater

Tomat-æblemarmelade (Supernem)


Tomater er billige og modne tidligere end der kan fås madæbler. Derfor koger, blender og nedfryser jeg dem på forhånd i poser á 1 kg. Når der kan fås madæbler; for æblerne SKAL være sure! Så prøv denne opskrift. Lækker og brugt i min familie i mere end 65 år. Lad være med at bruge almindelige spiseæbler, de du'r ikke.
Har du ikke madæbler, så plant et "Bramley" æbletræ eller få lov til at samle nedfaldsfrugt, der ligger ubenyttet mange steder.


1 kg tomater, 500 g sure æbler, 1 kg sukker, Melatin og Atamon. Æblerne skrælles, hvis de ikke er pæne, kernehus fjernes. Æblerne, som er skåret i både/tern koges møre med tomaterne (5-10 min) Det hele får en tur med stavblenderen. Må nu gerne koge lidt ned - lad simre uden låg i 45-60 min.Tilsæt ca. 3 spsk. vanillesukker (hvis du kan lide det). Det øvrige sukker kommes i og der koges endnu 5 minutter. Jævnes med Melatin og der tilsættes Atamon. Hældes på Atamonskyllede glas, som lukkes med det samme.


Anne-Grete


Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS