DK.08.09.005
Grønne tomater (supernem). Ca. 2 kg grønne tomater. 1 kg sukker og 1 liter eddike koges. Brug ikke alu-gryde, som ætses og ødelægges af eddiken. De grønne tomater, som er vasket og prikket med en gaffel, kommes i lagen og koger til de er møre, ca. 5-10min. Tages af varmen og står et døgn i lagen. Sæt gryden over blusset igen og giv et let opkog, ca. 5 min. Tomaterne tages op og kommes i Atamon-skyllede glas. Tilsæt lagen flækkede vanillestænger (eller bare èn + vanillesukker). Nu koges lagen ned. Beregn en time eller mere. Lagen skal helst blive lidt tyk, næsten som tynd sirup. Til sidst tilsættes Atamon. Lagen hældes varm eller lunken over tomaterne. Luk med det samme. De skal trække en uges tid før smagen er rigtig.
Anne-Grete