DK.08.10.021
Denne opskrift er fra engang i 70’erne, hvor den blev lavet i skolekøkkenet og printet ud på spritduplikator – ren nostalgi, og stadig et hit. Der skal bruges: 300 gr. Svinekød i terninger, som brunes i en gryde. På en pande brunes 1 løg i ringe, baconskiver (delt engang på tværs), en pakke cocktailpølser (de flækkes på langs), 2 æbler skåret i både samt ½ kop rosiner (sidstnævnte 2 ting tager vi ikke altid med i retten). Når dette er brunet hældes det i gryden og det hele dækkes lige akkurat med vand. Tilsæt krydderier; 1 spsk. Karry, 2 spsk. Paprika, 1 tsk. Salt og ½ tsk. Peber, og det hele koges mørt i ca. 30 min. Rettens smages til med krydderier og serveres med løse ris, der overdrysset med paprika. Vores børn kan også godt lide at få rosiner og peanutes som tilbehør - a la ristaffel.
I mit gamle notat står der, at rette koster ca. 5,78 kr. per person – jo det er en del år siden.