Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Tomathalløj - overflod af tomater

Kategori: Mad- & bageopskrifter
DK.08.09.005
Tomathalløj - overflod af tomater

"TOMATHALLØJ" Kan bruges som asier, agurker eller tyttebærsyltetøj til mad, eller i sammenkogte retter, i stedet for dåsetomater.
Koger man halløjet helt ned, er det næsten som ketchup, bare uden farve.
Opskriften er nem at tilpasse, til hvor mange tomater, man har.


I en ca. 5 liter ikke for tyndbundet gryde kommes ca. 3½ liter skyllede, modne tomater skåret i grove stykker. 3 MEGET STORE løg eller 4-5 almindelige i grove stykker.


Brug ikke alu-gryde, som ætses og ødelægges af eddiken.



Et bundt basilikum eller tilsvarende mængde persille eller begge dele (eller andre friske krydderurter, man kan lide - oregano vil sikkert være godt). Unødvendigt at plukke blade af, bare i gryden med stængler og det hele.
1-1½ dl vand (tomaterne safter meget, når de varmes op og derfor bruges der ikke så meget vand).
2 dl alm. husholdningseddike (man kan også lave halløjet UDEN eddike. Så skal man nok bruge 3dl vand i alt), ELLER bedre smag: - 1 dl hvidvinseddike + 1 dl balsamicoeddike
1 spsk salt
1 dessertske peberkorn
Koges for fuldt knald 10-15min under opsyn og omrøring. Nu safter tomaterne.
Så skrues noget ned og der småkoges videre i en god time UDEN låg.
Husk at røre til bunds i gryden, når du kommer forbi.
Blendes med håndblenderen.
Til sidst jævnes med alm. marmeladejævning, ellers bliver det noget pjask. Hvor megen jævning afhænger af, hvor meget man har kogt ned, ellers følg bare opskriften på posen.
Er jævningen uden konserveringsmiddel tilsættes Atamon afh. af mængde.
Kommes straks på atamonskyllede glas, der lukkes med det samme.
Yummi !
Anne-Grete 


Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS