dk.19.05.002
Antal: 15-20. Tip: Bollerne egner sig til frysning, så lav gerne en stor portion og frys nogle af dem ned. Så kan de altid tages op efter behov. [opskrift] 3 dl. kærnemælk1 dl vand50 g. gær2 spsk. sukker½ tsk salt1 knivspids kardemomme (kan udelades)1 stk æg1 dl. olie650 – 700 g mel [/opskrift] [made] 1. Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og et sammenpisket æg.3. Tilsæt olie.4. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen.5. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme. 6. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.7. Vej bollerne af til 70 g. stykket.8. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer).9. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 6 cm. mellemrum. 10. Lad dem hæve i 1 - 1,5 time. 11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.12. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler. 13. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min. 14. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.
Find flere opskrifter på
Mummum, hvor opskrift og billede kommer fra.