Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Dyreryg

Kategori: Mad- & bageopskrifter
dk.11.02.006
Dyreryg

Ca. 8 personer, man skal regne med en tilberedningstid på ca. 1½-2 timer, alt efter størrelse.
Ovn: Forvarm ovnen 225-250, hvor der senere skrues ned til 125 grader.
  • 1 dyreryg, 2-1½ kg
  • 1 tsk. krydderi ”fines herbes”
  • 1 tsk. knust enebær (tørret enebær, stødt i en morter sammen med groft salt)
  • Koldt smør (100-150 gr.) – spar ikke på det!
  • 3-4 dl rødvin og bouillon
  • Ca. 2½ dl. Piskefløde
  • Frisk timian – 3-4 kviste
  • 2 grofthakkede chalotteløg
  • ½ bundt persille
  • Man kan overveje at lægge dyreryggen i rødvin dagen før tilberedning da inkl. enebær og chalotteløg.

    Tilbehør: Små kartofler, eller bagt kartoffelmos, Waldorfsalat, ribsgele og en god sauce.
    Først løsnes hinder og evt. sener særes af. Læg ryggen i en bradepande eller et stort fad med knoglerne nedad. Gnid kødet med fines herbes, de stødte enebær og salt. Læg meget små tynde skiver koldt smør over ryggen så den dækkes. Nu brunes ryggen i ovnen på 225-250 grader i 10 minutter.
    Nu tages bradepanden du af ovnen, og temperaturen nedsættes til ca. 125 grader. De hakkede chalotteløg, timiankviste og persille lægges under dyreryggen. Dryp med halvdelen af rødvinen, bouillonen og fløden over kødet.
    På det tykkeste sted på køllen placeres en stegetermometer. Bradepanden sættes i ovnen i ca. 45. grader i en time eller til stegetermometeret viser ca. 65 grader. Dæk kødet med folie og lad det trække i ca. 10-15 min., og gerne i ovnen hvor ovndøren står på klem.

    Den sky der er i bradepanden bruges til sauce, idet man sier skyen op i en gryde. Spæd skyen op med rødvin, bouillon, piskefløde og kog sovsen ind. Jævn sovsen med lys Maizena, og smag til med salt, peber og gele, og kom evt. lidt kulør i.

    Nu skæres dyreryggen for dvs. der skæres ned langs rygbenet og ud langs ribbenene. Skær den løse filet i tynde skiver på skrå. Kødet anrettes direkte på rygbenet – alternativt på et fad.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS