Haloween - lad (u)hyggen brede sig

Her finder du forskellige ideer til Haloween f.eks. den hemmelige opskrift til blå pølser og rød spagetti, skabeloner, invitationer mm.
Uhyggelige pølsehorn til halloween

Uhyggelige pølsehorn til halloween

Kategori: Halloween
Du kan nemt lave helt traditionelle pølsehorn med ketchup til uhyggelige ”troldefingre”. Du lader den ene ende være åben, så det ligner en blodig afhugget finger, og i den anden ende placerer du en mandel som ”negl”. Et sikkert hit! Idé og billede er fra Faktas store tema om halloween, hvor du også kan finde opskriften på pølsehorn og andre gode ideer.Halloween - enkelte flagremus af gavebånd

Halloween - enkelte flagremus af gavebånd

Kategori: Halloween
Disse flagremus er super nemme at lave, for det eneste som det kræver, er noget sort gavebånd og så noget neglelak i den farve, som man syntes at øjnene skal have. Bind båndet om en gren fra haven, og bind gerne dobbelt så hovedet bliver lidt større, kom 2 klatter neglelak på som øjne og lad det tørre. Lav f.eks. en helt sværm af flagremus på en gren uden blade, for så ser man falgremusene meget tydeligt.

Ideen kan også bruges til bordkort - hvor gæstens navn skrives på vingen.
Halloween-pynt med perleplader

Halloween-pynt med perleplader

Kategori: Halloween
Har du tænkt på, at perleplader og Hama-perler kan forvandles til Halloween-pynt? Det er egentlig kun fantasien, der sætter begrænsninger, dvs. nogle gange kræver det, at man anvender eksisterende forme på en ny måde for at få figurerne frem, fx når der kræves runde former. Her har vi lavet spøgelser og græskar. Efter strygningen kan de få en lille snor, og kommer op på en gren fra haven.

Pynt engangskruset til Halloween

Pynt engangskruset til Halloween

Kategori: Halloween
Købt engangskrus i farver (måske orange) og kom et par øjne på – så er der lagt op til Halloween stemning. Ideen her er ikke min egen, men venligst udlånt af Helle der har bloggen Kreative Omgivelser. Helle har anvendt ideen til børnefødselsdag, men køber man orange engangskrus passer det også til Halloween.

Slikhandske til Halloween

Slikhandske til Halloween

Kategori: Halloween
Her i 2014 falder Halloween på en fredag, og måske mangler du en ide til at fredagsslikket får et Halloween-look, eller måske får dem, der banker på døren en slikpose? Så er her en super nem ide, der kun kræver en engangshandske. Kom slikket heri og luk med et bånd eller en knude. Du kan evt., som her, lave øjne på med en vandfast tusch.

Edderkopper på toiletpapiret

Edderkopper på toiletpapiret

Kategori: Halloween
En super nem, billig og enkelt ide til Halloween er at tegne nogle edderkopper med tusch på toiletpapiret. Rul toiletpapiret ud og tegn nogle edderkopper spredt over et større stykke/længde af rullen. Når brugeren ruller papirer ud, kommer edderkopperne frem, som papiret rulles frem.

Isterninger med insekter

Isterninger med insekter

Kategori: Halloween
Denne ide kan sikkert også bruges til en børnefødselsdag, men her er det tænk, som en super nem ide til Halloween. Køb nogle insekter i plastik fx edderkopper, fluer mm. , og kom dem ned i vandet i isterningebakken inden de fryses. Mon ikke børnene vil syntes det er sjov med insekter i glasset?

Nemme Halloween græskar der kan laves i sidste øjeblik – print & klip

Nemme Halloween græskar der kan laves i sidste øjeblik – print & klip

Kategori: Halloween
Jeg ved ikke, hvordan du har det med Halloween? Ligesom jeg, altid i sidste øjeblik med gør det selv projekter? Derfor er det så skønt, at man kan hente gratis papir i de rigtige farver lige til formålet. Så man printer ud, klipper til og tegner øjne og mund, og vupti så er man klar. Det gør man på bloggen Kreative omgivelser – som har super mange gode ideer, man skal kan lave og flere gratis down-loads.

Ide og billede er venligst og med tilladelse lånt fra Kreative Omgivelser.
Dekorations af muffin – Halloween-aktivitet

Dekorations af muffin – Halloween-aktivitet

Kategori: Halloween
Hvis man har tænk at holde en lille komsammen i anledningen af Halloween, er det en god ide at bage nogle muffins på forhånd, og så lade gæsterne dekorer dem. Man kan evt. lave en lille udstilling inden de spises, og så lade gæsterne give de forskellige kager point (ikke ens egen). Den der får flest point får en lille Halloween præmie. Man kan købe et væld af ting til at dekorere med dvs. glasurlim i forskellige farver (god til at lave edderkoppespind med), krymmel mm.

Sprøde Halloween småkager

Sprøde Halloween småkager

Kategori: Halloween
Denne opskrift er fra et ugeblad, som har vi haft liggende et stykke tid. Hvis man er vild med bedstemor småkager, er disse gode – det er nemlig gode gammeldags smørsmåkager. Der går ca. 40 stk. på en portion. Dejen er udstanset med et glas med en diameter på ca. 5-6 cm.
100 gr. Smør
250 gr. Hvedemel
4 spsk. Sukker
1 tsk. Vaniljesukker
1 æg
2 spsk. Mælk
100 gr. Flormelis
1 spsk. Citronsaft
Frugtfarve.

Smuldr smørret i melet og tilsæt vaniljesukker og alm. sukker. Rør ægget i og brug melken til at samle dejen med. Nu rulles dejen ud i en tykkelse på ca. 3 mm, og småkagernes stikkes ud. Læg kagerne på en plade med bagepapir, og bag kagerne ved 180 grader i ca. 8 min. Lad dem stå midt i ovnen under bagningen. Lad kagerne afkøle på bagepladen. Når kagerne er kolde skal de pyntes og her røres flormelis, citronsaft (brug evt. vand) og frugtfarve sammen og dekorer kagerne.

Gren til alle Halloween-figurerne – ”opbevaring”

Gren til alle Halloween-figurerne – ”opbevaring”

Kategori: Halloween
Når man først kommer i gang med saks og papir, bliver der lavet rigtig mange Halloween-ting, og hvor skal man lige gør af det? Her har vi hentet nogle grene i haven som er sat ned i en stor vase, men afhængig af grenen kan den også hænge ned fra loftet. Nu er der er plads til rigtig mange flere Halloween-figurer......

Halloween-bæger til popkorn

Halloween-bæger til popkorn

Kategori: Halloween
Disse popkorn-bægere er lavet ud af mælkekarton, kraftig farvet papir, husholdningsfilm og ”vindues farver”. Først er toppen på mælkekartonen skåret af, og det er vasket grundigt og tørret. Omkring kartonen er der kommet farvet papir på den måde, at det passer med mælkekartonet forneden, men foroven er der klippet hak ned til kanten af mælkekartonen (i hjærnerne), og papiret er bukket ind i kartonen (skjuler indersiden af mælkekartonen). Herefter er der kommet husholdningsfilm omkring mælkekartonen, hvorefter Lea vha. vinduesfarverne har malet Halloween motiver og skrevet på filmen. Formegentlig kan man male direkte på papiret, men vi har brugt film for dels at undgå fed på papiret (fra popkornene), og dels for at kunne genbruge figurerne, når vi smider kartoner væk.

Græskar-uro

Græskar-uro

Kategori: Halloween
Disse græskar har Lea lavet ud af strimler, som hun har klippet ud af kraftigt ensfarvet papir og mønsteret papir. Lav 4 strimler i samme længde. Saml hver strimmel i en ring og læg dem i dem ind i hinanden, så de danner et græskar (se evt. foto). Man kan fx samle dem for oven med en lille hæfteklamme, lim eller tape (Lea bruger tape). Herefter har Lea lavet en lille stilk af grøn kraftigt papir, som er sat på toppen. Der er lavet hul i toppen og en fiskesnøre sørge for ophæng.

Lea’ lille Halloween-hilsen

Lea’ lille Halloween-hilsen

Kategori: Halloween
Lad børnene lave en lille Halloween-hilsen til en i familien, bedst ven eller ..? Lea har lavet dette lille kort til sin storebror, der er på højskole. Det eneste der er brugt er kraftig farvet papir.

Spøgelse som bordkort

Spøgelse som bordkort

Kategori: Halloween
Det lille spøgelse er klippet ud af almindelig printerpapir, hvor der er så er skrevet navn på. Bordkort er en god begyndelse til at få Halloween-stemning frem, når der fx. serveres aftensmad. Selvom Halloween falder på en bestemt dag, kan man jo godt varme lidt op og bruge dem i en hel uge. Vi elsker at bruge tingene i mange dage op til selve Halloween ...

Guirlander – græskar, spøgelser eller…

Guirlander – græskar, spøgelser eller…

Kategori: Halloween
Guirlanderne her er lavet af almindelig printerpapir, hvor man først har foldet papiret, som man folder en vifte. Bredden skal passe med den figur, man vil tegne. Tænk på figurens placering på papiret, når man skal tegne, idet man skal sørge for at figurerne hænger sammen, dvs., tegn så tæt på kanterne af papiret som muligt eller tegn evt. små led på begge sider af figuren dvs. ud til kanten. Vi fandt det nemmest at lave spøgelser og græskar. Lea er 10 år og har selv lavet spøgelserne og uden skabelon.

(U)hyggelig skygge – græskarskabelon på glas

(U)hyggelig skygge – græskarskabelon på glas

Kategori: Halloween
Det eneste man skal bruge er pap eller kraftig karton (her orange). Først er der tegnet på pappet og figuren er klippet ud og klæbet op på et almindeligt glas med tape. På den måde kan det nemt fjernes. Læg mærke til skyggen….
Halloween-slik i kiste

Halloween-slik i kiste

Kategori: Halloween
At få en monsterkiste med slik til Halloween må da være enhver barns drøm, og til og med kister, hvor der er skelletter, som er ved at kravle ud af kisten. Billede og ide stammer fra bloggen Badu, hvor man udover at få opskriften på skattekisten også kan hente et væld af andre ideer til Halloween, børnefødselsdag, børneaktiviteter mm. Besøg bloggen her.

Halloween-drik etiketter

Halloween-drik etiketter

Kategori: Halloween
Hvis man vil skabe endnu mere Hallowen-stemning, er drik med navne som vampyrblod, gift eller troldetis helt sikkert sagen. På bloggen Badut er der rigtig mange ideer til Halloween, og på bloggen er der flere forslag til etiketter, som kan printes ud og klæbes på sodavandsflaskerne. Tjek etiketterne ud her.
1000ideer har fået tilladelse til at anvende ide og foto fra "Badut".
Græskar - (uhyggelig) effekt

Græskar - (uhyggelig) effekt

Kategori: Halloween
I stedet for at bruge stearinlys eller en lyskæde i det udhulede halloweengræskar, kan det være en rigtig god og effektfuld idé at lægge en rød cykellygte ind i græskarhovedet. En af de her små cykellyger som både kan lyse konstant og blinke. Det giver en rigtig god og uhyggelig effekt med den røde blinkende lygte. GOD HALLOWEEN
Mal Halloween-motiver på glassene

Mal Halloween-motiver på glassene

Kategori: Halloween
Børn kan mange gange godt lide at tegne eller male. I forbindelse med Halloween er det en god ide at købe vinduesmaling, og så lade børnene lave motiver på alm. drikkeglas alternativt syltetøjsglas. Det er nemt at få af bagefter. Man kan ofte tage figurere helt af og så sætte dem op på vinduerne vha. lidt vand.
Haloween-kage (ca. 16 stykker)

Haloween-kage (ca. 16 stykker)

Kategori: Halloween
Egentlig er det vel ganske nemt at tage en rund kage, og så pynte den som et græskar – på den måde kan de fleste kager forvandles til Halloween. Denne opskrift er fra hjemmesiden http://www.charlottemortensen.dk, hvor billede og opskrift stammer. Desværre står der ikke anført noget om bagetid.

Kage
 • 250 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk salt
 • 3 æg
 • 100 g smør
 • 250 g sukker
 • 2 dl kærnemælk eller mælk
 • 125 g mørk chokolade

Fyld
 • 75 g smør
 • Skal af 1 usprøjtet appelsin
 • Skal af 1 usprøjtet citron
 • 2 pasteuriserede æggeblommer
 • 500 g flormelis
 • 3 spsk appelsinsaft
 • Evt. gul og rød frugtfarve


Pynt: 2-3 stykker mørk pålægschokolade, evt. lidt grøn marcipan eller pistaciemasse

Edderkoppemuffins

Edderkoppemuffins

Kategori: Halloween
Børnene vil elske at fortælle at de har spist edderkopper, og at de er af chokolade behøver de jo ikke at fortælle. Opskriften her er til ca. 12 kager

Muffins
 • 250 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 75 g sukker
 • 2 æg
 • 2 dl mælk
 • 75 g smeltet chokolade
 • 50 g smør

Glasur
 • 100 g chokolade
 • 15 g smør


Pynt: Lakridssnor, mini m & m
Pynt: Lakrids/vingummi
Opskriften og billeder stammer fra hjemmesiden http://www.charlottemortensen.dk. I opskriften er der ikke anført bagetid men fra andre opskrifter kan oplyses 180 grader i ca. 15 min. Stik med en strikkepind for at se om de er gennembagte.
Edderkop-tærte

Edderkop-tærte

Kategori: Halloween
Hvis man gerne vil servere noget til aftenskaffen på Haloween, er denne tærte måske en ide? 1 tærte er til ca. 10 pers.

Dej
 • 200 g hvedemel
 • 3 spsk flormelis
 • 125 g smør
 • 1 æg

Eller den nemme måde - at købe dejen færdig klar til brug.

Fyld
 • 200 g blandede hakkede nødder
 • 100 g rosiner
 • 75 g smør
 • 75 g sukker
 • 3 spsk honning
 • 2 1/2 dl fløde
 • 1 knsp salt


Glasur
Flormelis
Mælk eller vand

I opskriften var der igen oplysninger omkring bagetid. Opskrift og billede stammer fra hjemmesiden http://www.charlottemortensen.dk

Appelsiner med is - dessert

Appelsiner med is - dessert

Kategori: Halloween
Appelsiner udskåret som græskarmænd ser flot ud, når den serveret som dessert. Overvej at lave sorbet ud af appelsinen, eller som her hvor der er kommet chokoladeis i.

4 personer:
 • 4 appelsiner
 • ½ liter chokoladeflødeis


Opskrift og billede stammer fra hjemmesiden http://www.charlottemortensen.dk
Bloddryppende popkorn

Bloddryppende popkorn

Kategori: Halloween
Blod hører med til Halloween, og børnene vil elske disse popkorn... tør de spise dem? Følgende skal bruges til en lille skålfuld:

 • 50 g popcorn
 • 225 g florsukker
 • 1 pasteuriserede æggehvide
 • Rød bolsjefarve


Skål og røremaskine
Gaffel
Bagepapir

Opskrift og billede stammer fra hjemmesiden http://www.charlottemortensen.dk
Marengsspøgelser (ca. 10 stk.)

Marengsspøgelser (ca. 10 stk.)

Kategori: Halloween
Lad uhyggen brede sig med disse skønne velsmagende spøgelser, der er super lette at gå til.

 • 3 æggehvider (1 dl)
 • 200 g flormelis
 • 1 tsk majsstivelse
 • 1 tsk citronsaft

Pynt til øjne og mund. I opskriften var der ingen angivelse af bagetid, så jeg har slået dette op i en gammel kogebog, der skriver ca. 40 min ved 130 grader.

Opskrift og billede stammer fra hjemmesiden http://www.charlottemortensen.dk
Bordkort til Halloween

Bordkort til Halloween

Kategori: Halloween
Uhyggen skal også afspejle sig i bordkortene, og også her kan man bruge et spøgelse, en flagermus eller et græskarhoved. Navnet er skrevet med rød vandfarve for at få det til at ligne blod. Tegn formen på et A4 ark og klip dem ud – skriv navn på. Skabelonen nedenfor billedet kan forstørres ved at klikke på billedet. Alternativt find Halloween motiver hos microsoft http://office.microsoft.com/da-dk/clipart/default.aspx
Den hemmelige opskrift på monster Halloween menu

Den hemmelige opskrift på monster Halloween menu

Kategori: Halloween
Hvorfor ikke lave en rigtig spændende menu bestående af grønne pølser og blåt spagetti eller rød kartoffelmos? For at få farve i maden skal der frugtfarve til. Pølserne lægges simpelthen i vand tilsat grøn frugtfarve 24 timer, før de skal koges. Spagettien koges i vand med blå frugtfarve eller rød måske – og det samme kan man gøre med kartoffelmosen. Vupti så han man en uhyggelig monster middag.
GFO'en - Dyssegaard
Edderkop i pap - skabelon

Edderkop i pap - skabelon

Kategori: Halloween
En del af pynten til Halloween kan være edderkopper. Her er en skabelon, som er klippet ud i sort karton. Klik på sort/hvid-billedet nedenunder fotoet, og det forstørres, herefter kan du printe, klippe og tegne efter. Skal den være større eller mindre kan du bruge din priner, hvis den har den funktion med at ændre størrelse.
GFO’en Dyssegaard 
Flere figurer til Halloween

Flere figurer til Halloween

Kategori: Halloween
Børnene elsker at forberede Halloween og jo mere uhygge jo bedre. Her følger flere figurer med kryb, spøgelser og flagermus mm. Husk de selvlysende farver på figurerne .... Alt sammen hører Halloween tiden til. Materialet kan købes med et par klik hos Creativ Company, ligesom der på siden ligger gratis skabeloner - http://www.cchobby.dk/pages/inspiration.asp?ideaGuid=10704Først Halloween og så spisning af græskarret

Først Halloween og så spisning af græskarret

Kategori: Halloween
Hvis man gerne vil spise græskaret efter Halloween, kan man i stedet for at udhule græskarret nøjes med at male ansigt på med en spritpen. Så kan man nemlig spise græskaret herefter, dvs. man skal huske at tage det ind, inden det bliver frost. 
Halloween – elektrisk lys i græskar

Halloween – elektrisk lys i græskar

Kategori: Halloween
Når man har udhulet græskaret og skåret hul til ansigt, bruger man for det meste at sætte stearinlys – hvis man husker det. Hvorfor ikke finde juletræskæden frem nu, og så anbringe den indeni. Så går lyset ikke ud pga. vind og vejr eller at lyset brænder ud.  
Halloween hårpynt

Halloween hårpynt

Kategori: Halloween
Det er egentlig meget nemt at omdanne eksisterende hårpynt til at passe til Halloween. Måske har I allerede kryb fra sidste år, ellers kan disse naturligvis købes i rige mængder og former. Lim dem på spænderne og andet ”Halloweenudstyr”, og de er klar til at være en del af kostumen.  
Halloween med afskårede hænder

Halloween med "afskårede hænder"

Kategori: Halloween
Der hører uhygge med til Halloween og det kan f.eks. være en afskåret hånd/hænder. Tag nogle gennemsigtig engangshandsker af plastik og fyld den med en opløsning af;
1 l vand tilsat frugtfarve
20 blade husblas
Luk handskerne med en knude, og kom dem i køleskabet indtil blandingen er stiv dvs. efter et par timer.

Halloweenpynt - muffins som edderkopper

Halloweenpynt - muffins som edderkopper

Kategori: Halloween
Vi bagte nogle muffins og børnene dekorerede dem som edderkopper. Benene er snørebånd der er klippe til i den rette længde. Vi kom vi glasur (for at det ser mere ”ulækker” ud, kan man evt. komme frugtfarve i – men det havde vi ikke), og til øjne brugte vi rosiner og tilslut krymmel. Børnene syntes at det var sjovt at lave.    
Hårpynt til Halloween

Hårpynt til Halloween

Kategori: Halloween
En sød ide til Haloween er en flagremus eller flere i hårbøjlen. Man skal bruge pap, en hårbøjle og noget ståltråd. Tegn en flagermus på sort pap og klip den ud. Evt. kan man laminere den, for at den bliver mere stiv. Klæb ståltråden bag på flagremusen, og vikkel den anden ende af ståltråden om hårdbøjlen. Brug evt. skabelonen nedenfor - klik på billedet og det forstørres, print ud.
Invitation til Halloween

Invitation til Halloween

Kategori: Halloween
Uhyggen skal naturligvis afspejle sig i invitationen – så hvorfor ikke bruge et spøgelse, en flagermus eller et græskarhoved. Tegn formen på et A4 ark og scan det ind på PCen – så kan invitationen skrives i hånden eller ud på PC. Du kan også bruge skabelonerne her og så klipper den ud. Klik på billedet og det forstørres.
Lamper med uhygge

Lamper med uhygge

Kategori: Halloween
Haloween og uhygge hører naturligvis sammen og en god ide er at dekorer lampeglas. Hos Creativ Hobby kan man købe alt man skal bruge ligesom der ligger malerskabeloner med uhyggelige tegninger.
http://www.cchobby.dk/pages/inspiration.asp?ideaGuid=10850
Menuforslag til Halloween

Menuforslag til Halloween

Kategori: Halloween
Her gælder det om at bruge fantasien i uhyggens tegn og det er en god ide at give maden små skilte så børnene kan fantasere videre.
Spagetti og kødsovs = ormeret
Frikadeller bliver til rottehjerner
Cocktailpølser bliver til babyfingre
Pølsehorn bliver til indbagt babyfingre
Ostestænger = hjernemasse osv.


Hvis der serveres sodavand kan man tage etiketterne af og så printe sine egne ud, hvor man fx skriver heksehjemmebryg, menneskeblod (rød sodavand) osv. Man kan fx finde Halloween motiver på microsofts clipark side - http://office.microsoft.com/da-dk/clipart/default.aspx

Nem og hurtig Halloween pynt – spøgelse

Nem og hurtig Halloween pynt – spøgelse

Kategori: Halloween
Det eneste man skal bruge er hvide servietter, papir og tråd. Man tager en serviet og folder den helt ud. Et stykke papir krølles sammen til en rund kugle og lægges ind i servietten således at servietten hænger med kuglen indeni. Der sættes en tråd igennem det hele så det kan hænge.
GFO'en - Dyssegaard 
Papfigurer eller guirlander til Halloween

Papfigurer eller guirlander til Halloween

Kategori: Halloween
Guirlander eller små papfigurer kan pynte op ved en stor eller lille Halloweenfest. Hos Creativ Hobby finder man Haloween figurer og ideer til en mulepose, hvor aftens fangst kan indsamles – ligesom alt det man skal bruges hertil kan købes med få klik http://www.cchobby.dk/pages/inspiration.asp?ideaGuid=10806
Selvlysende figurer til Halloween

Selvlysende figurer til Halloween

Kategori: Halloween
Uhyggen er i højsæde, når det er Halloween og en god ide er selvlysende figurer. Klip figurerne ud i pap og dekoreres med mosgummi og selvlysende farver. Hvis man limer en tøjklemme på bagsiden er det let at placere figuren rund omkring – både ude og inde. Materialet kan købes hos Creativ Company hvor også skabelonerne findes følg linket http://www.cchobby.dk/pages/inspiration.asp?ideaGuid=10807 

Skabelon til græskar

Skabelon til græskar

Kategori: Halloween
Og hvis du lige står og mangler en skabelon til et græskar – så kommer der en her. Klik på billedet nedenfor fotoet, og det forstørrese. Vi er kommet til at vende billedet på hovedet, men det har jo ingen betydning, når det alligevel skal printes, klippes og tegnes efter. GFO’en Dyssegaard 
Powered by Ajour CMS