Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Rugbrød (2 stk.) & opskrift på surdej

Kategori: Mad- & bageopskrifter
dk.16.03.002
Rugbrød (2 stk.) & opskrift på surdej

I mine gemmer fald jeg over en opskrift på rugbrød, der også indehold en opskrift på surdej. Det var en opskrift, der var lamineret og havde hængt på en værtindegave for mere end 10 år siden.

Ingredienser

Surdej:
Lidt gær (ca. ½ tsk.)
2 dl håndvarmt vand
100 gr. Groft rugmel
1 tsk. Salt

1 portion surdej.
1 l vand
½ l kærnemælk
1 kg. Groft rugmel
1 spsk. Honning eller sirup
2 spsk. Salt

1 l vand
½ kg. Knækkede rugkærner
½ kg hvedemel

Dag 1:
Udrør gæren i vandet. Tilsæt rugmel og salt. Rør godt sammen. Dæk med folie og sti ved stuetemperatur i mindst 1 døgn.

Dag 2:
Udrør surdejen i vandet. Tilsæt kærnemælk, rugmel, honning og salt. Rør godt. Hviler tildækket ved stuetemperatur i 12-24 timer.

Dag 3:
Bring vandet i kog og hæld det over kernerne under omrøring. Køl kernerne af i ca. ½ time. Rør kernerne og hvedemelet i dejen, der har hvilet. Rør det hele godt sammen. Tag et stort krus dej fra til ny surdej, kom låg/plastfolie på og stil surdejen i køleskab til næste bagning.
Fordel dejen i 2 smurte rugbrødsforme (af 2 ½ l). Hæver 2-3 timer. Sæt brødene på nederste rille ved 250 grader i 5 min. Stil ovnen på 180 grader. Bages i 2 timer. Tag straks brødene ud af formene. Afkøl på rit.

(2 g fedt og 10 gr. Kostfiber pr. 100 gr.)
Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS