DK.08.10.022
Denne opskrift har jeg revet ud af en avis i 2005, hvor opskriften var en vinder fra Store Bagedag. Jeg laver den hvert efterår når æblerne i haven skal høstes. Der skal bruges; 6-7 store og syrlige æbler, 100 gr. Flydende smeltede margarine, 2 dl. Brun farin, 75 g hvedemel, 50 gr. Havregryn, 50 gr. Hakkede mandler eller nødder, ½ tsk. Stødt kanel. Æblerne skrælles og kernehuset fjernes. Børnene kan sagtens være med - de kan fx skære æblerne ud i små stykker. De lægges herefter i et smurt tærtefad. De øvrige ingredienser røres sammen og det der skal blive til skorpen fordeles ovenpå æblerne, så det meste dej ligger i toppen. Tærten bages ved 200 grader i ca. 45. min. og når den herefter er afkølet en smule, serveres den med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum – alt efter smag (og antal kalorier).