Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

rensemiddel-guide

Forestil dig at du står og ser på de forskellige kemikalier, der er i skabet, og så gerne vil vide hvad de forskellige flasker kan bruges til.
Hvad du bør vide inden du går i gang

HUSK altid at prøve rensevæskerne ved grundig gnidning på ”et usynligt sted” fx en indvendig søm. På den måde forhindres fx skjolder, farven forsvinder mm. Og læs brugsvejledningen på flasken inden du går i gang – om det er brandfarligt, om der skal bruges handsker eller anden beskyttelse.

Acetone

Kategori: Rensemiddel-guide
Klistermærkerester, læbestift, læderfarve, neglelakpletter og olie. Kan også anvendes til celluloselim. Acetone bør ikke anvendes på kunstfibre (nylon, rayon mm.), før man har prøvet på ”et usynligt sted” fx indersøm.Hvis man skal omfarve et par sko, får man det bedste resultat hvis man inden der farves renser skoene med acetone. 

Glycerin

Kategori: Rensemiddel-guide
Opløser chokolade, frugt, græs, kaffe, te og vin. I visse tilfælde også blæk. Gennemvæd pletten med glycerin og lad det sidde – gerne i 10 timer, og vask herefter tøjet efter vaskeanvisningen. 

Mineralsk terpentin

Kategori: Rensemiddel-guide
Opløser friske pletter af oliemaling og tryksværte. Bruges til at fortynde lakfarve, oliemaling og træbeskyttelse ligesom at rense tilhørende pensler og værktøj med. Brændfarligt – så bør ikke bruges i nærheden af åbent ild.

Oxalsyre

Kategori: Rensemiddel-guide
Blod og rust. Kan også bruges til at friske gul og kedelig glasfiber op med.

Salmiakspiritus

Kategori: Rensemiddel-guide
Kan anvendes til fedtpletter. Kan bruges til at afvaske inden der males i blandingsforholdet 5 liter vand og 2 spsk. salmiakspiritus.   

Sødmælk til blæk, kuglepen og spritpen

Kategori: Rensemiddel-guide
Pletter af blæk, kuglepen og spritpen kan fjernes med sødmælk, hvis indhold af fedtstof effektivt disse pletter. Letmælk, minimælk og skummemælk er knap så effektivt, fordi fedtindholdet er for lavt, og fløde giver pletter fordi fedtindholdet er for højt. 

Citronsyre

Kategori: Rensemiddel-guide
Godt til frugtsaftpletter. Kan også anvendes til at afkalke opvaskemaskinen med.

Klorin

Kategori: Rensemiddel-guide
Renser, desinficerer og kan fjerne misfarvninger. Er dit bomuldstøj blevet gråt eller er der sket fejlvask med fx rødt, sort eller blåt kan man afblege bomuldstøjet med klorin. Og min erfaring er, at gul afsmitning på hvidt er umuligt at få af med klorin.

Opvaskemiddel

Kategori: Rensemiddel-guide
Og helst uden farve er et rigtig godt produkt til mange pletter. Først skal man behandle pletten med opvaskemidlet og så lægge tøjet i en plasticpose i 4-6 timer, hvorefter tøjet vaskes på efter vaskeanvisningen.

Rensebenzin

Kategori: Rensemiddel-guide
Opløser fedtstoffer, harpikspletter, klistermærker, læbestift, olie, stearin og tyggegummirester.

Sprit

Kategori: Rensemiddel-guide
Kan opløse visse lakker. Rigtig god til polering af stål med fx stålvask/stålkøkkenbord. Kan også bruges til afrensning af plasthavemøbler.

Vinsyre

Kategori: Rensemiddel-guide
Kan anvendes til pletter af blæk og jordslåethed
Powered by Ajour CMS