Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Poncho

Kategori: Håndarbejde - hækling
DK.09.05.028
Poncho

Ponchoen er hæklet i bomuldsgarn i 6 forskellige farver og på hæklenål nr. 5. Med hver farve er hæklet 2 omgange, og disse er gentaget, indtil at ponchoen har den ønskede længde. Slå det antal lm op som passer til, at man kan få den over hoved, og antallet skal være deleligt med 4 (Dvs. antal masker minus 2 m, og så deleligt med 4). Udtagningerne sker midt foran og bagpå ved at hækle 3 stg., 2 lm, 3 stgm i samme m. Ponchoen på billedet er hæklet i str. 8-9 år.
Der er slået 98 lm op som er samlet i en ring med en km.
1 række: Fm – sørg for at maskerne ikke er snoet – slut af med en km i 1. fm på omgangen. Hvis man vil kunne lukke ponchoen ekstra sammen foran, med et bånd, skal man hækle en række mere *fm, 1 lm, spring 1 fm over* - gentag fra * til *.
2: række: 3 lm (= 1 stgm), 2 stg, 2 lm, spring 1 fm over, *3 stgm. 2 lm, spring 1 fm over* - gentag fra * til * og når man kommer til midt for, foran/bagved – stages ud ved at hælle 3 stgm., 2 lm 3 stgm. i samme m. , slut række af med en km. i første m og hækl 2 km hen til forrige rækkes første hul.
3. række: 3 lm, 2 stg, 1 lm i første "hul". Nu fortsættes der med at hækle*3 stgm. i hullet fra forrige række, 1 lm* - gentag fra * til * - slut af med en km .
Nu fortsættes alle rækkerne på samme måde som 3 række, idet der hele tiden tages ud i midten på for og bag stykket. 
Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS