Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklede knapper

Kategori: Håndarbejde - hækling
DK.09.02.005
Hæklede knapper

Find en ”brugt knap” der passer i størrelsen til den knap man ønsker – knappen skal være indmad til den man hækler, for at det skal give form. 
Slå 3 lm op og saml i en ring med en km. 1. omgang: Hækl 6 fm i ringen, 2. omgang: Hækl. 2 fm i hver fm fra forrige række/omg. 3. omgang: *hækl 1 fm og i næste fm hækles 2 fm – altså i samme fm* - gentag fra * til *.  4 og 5. omg. Hækles som 3. omg. Afhængig af knappes størrelse skal omgang 4 + 5 måske gentages. Den sidste om gang hækles ved at man hækler fm i hver anden fm fra forrige omgang (dvs. man tager ind). Bryd tråden og luk af. Brug den samme tråd til at sy risting hele vejen rundt i kanten, således at man kan trække det hele sammen, og inden man trækker sammen lægges den ”brugt knap” inde i. luk hullet med nogle systing og sy knappen på.
Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS