Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Strikket groft sjal med hæklet bort

Kategori: Håndarbejde - hækling
DK.08.10.030
Strikket groft sjal med hæklet bort

Der er her anvendt pinde nr. 6, strikkefasthed er 12 m = 10 cm. Vivaldi hedder garnet. Man kan bruge alle former for garn, da man hækler nedefra og op. Sjalet er strikket i glatstrikning, dvs.
1 række ret,
2. række vrang fortsat disse 2 pinde.


Start med at slå 3 m op og tag en maske ud i begyndelsen af hver omgang indtil sjalet har den størrelse som man ønsker. Omkring sjalet hækles en række fm. og herefter hækles der på de 2 skrå sider følgende mønster;
1. række: 1 fm, *5 lm, spring 2 fm over og hækl 1 fm* gentag fra * til * og slut af med 3 lm, og en fm.. Vend med 4 lm.
2. række: 1 fm i 3 lm fra forrige rækkes lm-bue (= i midten af de 5 lm), *5 lm, 1 fm i midten af næste lm-bue* - fortsæt fra ’ til * rækken ud og afslu med en fm. Vend med 4 lm.
3. række: 1 fm i 3. lm fra forrige rækkes lm-bue, *5 lm, 1 fm i midten af næste lm-bue* - fortsæt fra ’ til * rækken ud. Vend med 4 lm.
Gentag disse 2 rækker. I alt 6 gange. Eller som man ønsker det. Hvis borten er bred, skal man i spidsen af sjalet hækle lidt flere lm i rundingen for eller ruller borten opad.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS