Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Shorts med hæklet bort

Kategori: Håndarbejde - hækling
DK.08.06.034
Shorts med hæklet bort

Pludselig er buksevidden blevet ændrede så en vidde på 25 cm er absolut yt. Bukserne fejede jo ikke noget så jeg bestemt mig for at lave dem om til shorts og pynte med en hæklede bort.
Borten er hæklet med DMC-garn og med nål nr. 3 på følgende måde:
Slå det antal lm. op, som den færdige blonde skal have, dvs. antallet skal være deleligt med 10 + 6.
1. række: 1 stgm. I 6 m fra nålen, *1 lm, spring 1 lm over, 1 stgm*, gentag fra * til * hele rækken ud og slu med 1 stgm. I sidste lm. Vend med 3 lm.
2. række: 2 stgm. i første stgm. på foregående række, 2 lm. 3 stgm. i næste stgm., *2 lm. spring 1 stgm. over, hækl fm. i næste stgm., 2 lm., spring 1 stgm over, 3 stgm. i næste stgm., 2 lm, 3 stgm. i næste stgm.* - gentag fra * til * - hele rækken ud og slut af med 3 stgm. i sidste stgm. på forrige række. Vend med 3 lm.
3. række: Hækel 4 db.-stgm. hvor der er en picot mellem alle m. omkring lm-buen mellem stagm-grupperne (1 picot = 3 lm, 1 km i 1. m), dvs. der hækles 3 picot’er. *2 lm, 1 fm,. i fm., 2 lm., 6 db.-stgm med picot’er imellem svarende til 5 picot’er i lm-buerne mellem stgm.-grupperne* - gentag fra * til * hele rækken ud og afslut med 4 db.-stgm med picot’erne imellem i sidste lm-bue og 1 stgm. i sidste stgm. på rækken. Bryd garnet og det er tid til at hæfte ender.


Shortsene er lagt op så vrangen er på udad, og borten er syet på, på symaskine. 

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS