Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet taske men blomsterbort

Kategori: Håndarbejde - hækling
DK.08.06.001
Hæklet taske men blomsterbort

Hæklenål nr. 3 Hæklefasthed. 22 fm = 10 cm. Der er anvendt  i alt 4 ngl. Bomuldsgarn af 50 gr. Af mærket Langyarns – ”Golf”.
Start med blomsterborten som her er hæklet i lyseblå.
1 blad: Slå 2 gange om nålen, stik ned i m fra forrige omg, og træk tråden igennem 2 løkker, slå om og træk tråden igennem 2 løkker, - nu er der 2 m på nålen – gentag 2 gange = 4 m på nålen, slå om og træk igennem alle m.
Blomsterkant – 1. firkant:
Hækl 4 ml. og luk til en ring med en km.
1. omg.: Hækl 12 fm. i ringen
2. omg.:1 fm. i hver m og luk omg. Med en km. i første fm.
3. omg.: samme som omg. 2
4. 3 lm, slå 2 gange om nålen, stik ned i m fra forrige omg, og træk tråden igennem 2 løkker, slå om og træk tråden igennem 2 løkker,  – gentag 1 gang, og træk igennem alle løkker på en gang, *5 lm, 1 blad i næste m* - gentag fra * til * til der er i alt 12 blade, hækl 5 lm og luk omg. Med 1 km. i toppen af bladet.
5. omg. 1 km omk. lm-buen, 3 lm., slå om nålen 2 gange, stik ned i lm-buen fra forrige omg, og træk tråden igennem 2 løkker, slå om og træk tråden igennem 2 løkker – gentag 1 gang, og træk igennem alle løkker på en gang, 7 lm, 1 blad om samme lm-bue. Dette er første hjørne. *5 lm., 1 fm ned om næste lm-bue, 5 lm, 1 fm., om næste lm-bue, 5 lm., , 1 blad + 7 lm + 1 blad i næste lm.-bue* bliver næste hjørne – gentag fra * til * så der er i alt 4 hjørner, og slut med 5 lm, 1 fm ned om næste lm-bue, 5 lm, og luk omg. af med en km. i toppen af første blad fra forrige omg.  Bryd garnet og træk tråden igennem løkken for afslutning.


2. firkant:
Hækles som beskrevet men i 5. omg. hækles den sammen med 1. firkant på den ene side.
1. omg. 1 km omk. lm-buen, 3 lm., slå om nålen 2 gange, stik ned i lm-buen fra forrige omg, og træk tråden igennem 2 løkker, slå om og træk tråden igennem 2 løkker – gentag 1 gang, og træk igennem alle løkker på en gang, 3 lm, 1 fm i den midterste af de 7 lm i hjørnet af 1. firkant, 3 lm, et blad ned om lm-buen i 2. firkants hjørne, 2 lm, 1 fm om lm-buen af de midterste af de 5 lm i 1. firkant, 2 lm, 1 fm ned om lm-buen i 2. firkant, 2 lm, 1 fm pm lm-buen af den midterste af de  5 lm i 1. firkant, 2 lm, 1 fm ned om lm-buen i 2. firkant, 2 lm, 1 fm om den midterste af de 5 lm i 1 firkant, 2 lm, et blad ned om lm-buen i 2. firkant, 3 lm, 1 fm om lm-buen af 7 lm i hjørnet af 1. firkant, 3 lm, et blad ned om lm-buen i 2. firkants hjørne. Fortsæt resten af firkanten som beskrevet under 1. firkant.
Der er i alt hæklet 4 blomster. Herefter hækles der fm. på hver side af blomsterne. 24 omg. for oven og 39 omg. for neden. Bagsiden er ensfarvet og er hælet så den er nøjagtig magen til forsiden.
Herefter ækles remmen som er hæklet over 10 fm. og måler her 1 m. eller den ønskede længde – men husk at remmen giver sig når taksen fyldes. Til slut er der hæklet en omg. fm. rund om remmen i samme farve som blomsterborten. Selve tasken er hæklet sammen og der er monteret en lynlås. Man kan evt. sy et for indeni tasken. Sy remmen på – disse er syet på basiden ca 2 cm. fra sammensyningen/hækling og således at 4 cm af remmen syes på selve bagsiden (se billede).

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS