Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet nederdel med blomsterkant

Kategori: Håndarbejde - hækling
DK.08.05.017
Hæklet nederdel med blomsterkant

Se større billede

Udgangspunktet er blomsterkanten, som hækles først, hvorefter der hækles stg. på begge sider af denne kant.
En blomst måler ca. 6 x 7½ cm. Der er brugt hæklenål nr. 3 og DMC bomuldsgarn. .


1 blad: Slå 2 gange om nålen, stik ned i m fra forrige omg, og træk tråden igennem 2 løkker, slå om og træk tråden igennem 2 løkker, - nu er der 2 m på nålen – gentag 2 gange = 4 m på nålen, slå om og træk igennem alle m.
Blomsterkant – 1. firkant:
Hækl 4 ml. og luk til en ring med en km.
1. omg.: Hækl 12 fm. i ringen
2. omg.:1 fm. i hver m og luk omg. Med en km. i første fm.
3. omg.: samme som omg. 2
4. 3 lm, slå 2 gange om nålen, stik ned i m fra forrige omg, og træk tråden igennem 2 løkker, slå om og træk tråden igennem 2 løkker,  – gentag 1 gang, og træk igennem alle løkker på en gang, *5 lm, 1 blad i næste m* - gentag fra * til * til der er i alt 12 blade, hækl 5 lm og luk omg. Med 1 km. i toppen af bladet.
5. omg. 1 km omk. lm-buen, 3 lm., slå om nålen 2 gange, stik ned i lm-buen fra forrige omg, og træk tråden igennem 2 løkker, slå om og træk tråden igennem 2 løkker – gentag 1 gang, og træk igennem alle løkker på en gang, 7 lm, 1 blad om samme lm-bue. Dette er første hjørne. *5 lm., 1 fm ned om næste lm-bue, 5 lm, 1 fm., om næste lm-bue, 5 lm., , 1 blad + 7 lm + 1 blad i næste lm.-bue* bliver næste hjørne – gentag fra * til * så der er i alt 4 hjørner, og slut med 5 lm, 1 fm ned om næste lm-bue, 5 lm, og luk omg. af med en km. i toppen af første blad fra forrige omg.  Bryd garnet og træk tråden igennem løkken for afslutning.


2. firkant:
Hækles som beskrevet men i 5. omg. hækles den sammen med 1. firkant på den ene side.
5. omg. 1 km omk. lm-buen, 3 lm., slå om nålen 2 gange, stik ned i lm-buen fra forrige omg, og træk tråden igennem 2 løkker, slå om og træk tråden igennem 2 løkker – gentag 1 gang, og træk igennem alle løkker på en gang, 3 lm, 1 fm i den midterste af de 7 lm i hjørnet af 1. firkant, 3 lm, et blad ned om lm-buen i 2. firkants hjørne, 2 lm, 1 fm om lm-buen af de midterste af de 5 lm i 1. firkant, 2 lm, 1 fm ned om lm-buen i 2. firkant, 2 lm, 1 fm pm lm-buen af den midterste af de  5 lm i 1. firkant, 2 lm, 1 fm ned om lm-buen i 2. firkant, 2 lm, 1 fm om den midterste af de 5 lm i 1 firkant, 2 lm, et blad ned om lm-buen i 2. firkant, 3 lm, 1 fm om lm-buen af 7 lm i hjørnet af 1. firkant, 3 lm, et blad ned om lm-buen i 2. firkants hjørne. Fortsæt resten af firkanten som beskrevet under 1. firkant.


Hækle det antal blomster som vidden i nederdelen skal have. I denne model er der i alt 14 blomster, der er hæklet sammen til en ring. Nu fortsættes ved at der på første række hækles 3 stgm i hver lm-bue, og på de øvrige omg. hækles *stgm, med stik ned i selve mellemrummet mellem rækkens forrige m. fortsæt fra * til * og slut med en km. Vend og start med 2 lm, hvorefter der fortsættes fra * til* indtil den ønskede længde. 


På den nederste del af borten er der 6 omgang, og på den øverste del af nederdelen er der 67 rækker med stg., og der afsluttes med hulmønster til løbegang ved at hækle * 1 stg., hvor der fortsættes med at stikke ned i mellemrummet mellem stg. fra forrige m., 1 lm, spring 1 m. over* - gentag fra * til *. Sidste omgang er fm. i alle m fra forrige omg. 


Som bindebånd er hæklet en snor med en enkelt række fm.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS