Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Fodbad og sko til (nye) træmøbler

Kategori: Haven
DK.08.05.044
Fodbad og sko til (nye) træmøbler

Alle er glade for at deres træmøbler ikke suger som trækpapir, så benene rådner. Nyindkøbte træmøbler til udebrug får følgende behandling, hvorefter de kun behandles med en årlig afvask med grundrens og efterfølgende påføring af 1-2 gang olie -og- ca hver 3-5. år nyt fodbad.
Vi har bord og stole af fyrretræ, nu 24 år gamle, så det virker!
Vores møblerne vinteropbevares under et smalt halvtag - helt udækket, men klodset op, så vand løber af.


Først bliver hvert ben sat i et dybt glas el. metalspand med træolie af allerbedste slags med mug- og skimmelhæmmende stoffer. Olien skal stå ca.20 cm op ad benet. Sådan trækker træet mindst natten over, gerne længere. Efter afvaskning med malergrundrens for at fjerne transport- og andet støv får hele møblet nu træolie til det er mættet.
Til sidst det allervigtigste. Hvert ben forsynes med 1 til 2 glidesøm. Det, sammen med den gode oliemætning, gør at benene bevares. De suger ikke vand og glidesømmene fjerner dem fra direkte kontakt med jord eller fliser.


Anne-Grete


Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS