Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet slumretæppe a la oldemor

Kategori: Håndarbejde - hækling
DK.08.04.008
Hæklet slumretæppe a la oldemor

Brug de gamle garnrester og hækl firkanter på følgende måde:
Slå 4 lm op og dan en ring vha. en km i første lm.
1 omg.: 2 luftm, 2 stangm i ringen, *2 lm, 3 stgm. I ringen* gentag fra ’ til * endnu 2 gange og slut af med 2 lm, 1 km i anden lm i omg. begyndelse. Man kan vælge at bryde garnet og begynde med en ny farve eller som her fortsætte med den samme farve.
2. omg.: Hækl 2 lm., herefter 2 stgm + 2 lm + 3 stg. M om luftmaskebuen i hjærnet, * 1 lm, 3 stgm + 2 lm. + 3 stgm om luftmanskebuen i næste hjærne*. Gentag fra * til * rækken ud og slut af med 1 lm, 1 km i anden lm i omgangens begyndelse.
3. omg. Med ny farve hækles 1 fm, hækl 2 lm, 2 stgm + 2 lm + 3 stgm om luftmaskebuen i hjørnet, * 1 lm, 3 stgm om næste om næste luftmaskebue , 1 lm, 3 stgm + 2 lm + 3 stgm om luftmaskebuen i næste hjærne * Gentag fra * til * rækken ud og slut af med 1 lm, 3 stgm om næste luftmanskebue.
4. omg + 5 omg. Hækles med sort eller den farve der er kantfarven. Fortsæt som 3. række blot ved at hækle en ekstra 3-maskede ”figur” svarende til 3 stg + 1 lm mere langs siden for hver ny omgang. Bryd garnet og træk tråden igennem. Hæft ender på alle lapperne.
På dette tæppe er der valgt sort som yderste kant på alle lapperne. Disse er også hæklet sammen med stort, og tæppet er afsluttet med en hæklet kan rundt om det færdige tæppe.
Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS