Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklede grydelapper – 2 nøgler garn

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.15.11.012
Hæklede grydelapper – 2 nøgler garn

Se større billede

Kender du det at have et nøgle garn tilbage, og hvad kan man lige bruge det til? Her havde jeg 2 nøgler bomuldsgarn i samme kvalitet tilbage, men 2 kontrastfarver. Jeg har således hæklet 2 grydelapper i hver sin farve, og så modsat farve som kant. Syntes egentlig at de blev meget fine, og man ser at det er et par.

Disse måler 19 x 19 cm og er super nemme at lave større eller mindre og der er hæklet vaffelhækling og hæklenål nr. 3 (merceriseret bomuld fra drops)

Gratis hækleopskrift:
Slå 45 lm op + 2 lm til vend m.
1. omg. hækl stangmasker i alle lm vend med 2 lm (på hver omg.)
2. omg. * hækl 1 stangmasker, næste stangmaske hækles helt ned om stang m fra forrige række* gentag fra * til * rækken ud dvs. der startes og sluttes med 1 stgm.
Gentag omgang 2 til grydelappen er helt firmantet.

Hækl derefter en kant fm rund i det antal omgange, som du synets. I hjørnerne hæles 2 lm i mellem 2 stgm i hjørnet. Skifte farve for hver omg. Slut af med en strop ved at hækle 10 lm i hjørnet og en km i kantens begyndelsen. Hækle tilbage i stroppen med fm rund i kanten.

Hæft ender. Se også en anden opskrift hvor der er brugt bomuldsgarn nr. 8 og en større nål - se her.
Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS