Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Rosa’ stjerne af ”genbrugs-kontorpapir”

Kategori: Fest - div.
dk.15.10.023
Rosa’ stjerne af ”genbrugs-kontorpapir”

Se større billede

Se større billede
Jeg var til reception i anledningen af et 25-års jubilæum, som forgik på arbejdspladsen, naturligvis. Hvad er mere nærliggende end at bruge det genbrugs-printerpapir, som alligevel ryger til recirkulation. Rosa har fundet på ideen, og jeg var så heldig, at få Rosa til at vise hvordan et blad i stjerne bliver foldet. Der går 8 blade til en stjerne, og i modellen her er der brug A4 genbrugs-kontorpapir. Den kan også laves i mønsteret papir eller andre størrelser.

Det centrale i foldningen er, at man starter med et kvadrat dvs. man klipper f.eks. A4 papiret til. Kvadratet foldes sammen fra hjørne til hjørne 2 gange - man sidder nu med en 3-kant med 2 lukkede sider og en åben (den længste side). Nu skal der klippes 2 lange hakker ind i trekanten således at de strimler der fremkommer er lige brede. Her er det vigtigt, at få klippet strimlerne rigtigt. Lad den lange kant være væk fra dig dvs. den der er åben (se billede). Nu har du neders og til venstre de 2 lige lange sider, som også er lukket i foldningen. Klip ind fra den kant, der er nederest mod dig, og klip strimlen indtil modsatte kant, ca. ½ ca før den lukkede modsatte kant. Gentag et klip mere på den måde. De klip du laver, skal have en størrelse, så der kommer 3 lige store "strimer" der ender ca. ½ cm før modsatte kant. Fold det hele ud. Nu sidder du med en firkant, hvor der ligesom er 2 firkanter indeni (se billed). Start med den inderste firkant og fold de to modsatte hjørner sammen – clips sammen med en hæftemaskine. Vend papiret og gør det samme på den anden side, med nr. 2 firkant. Vend tilbage, og gentag foldning med den yderste firkant og clips sammen igen med en clipsemaskine. Nu har du et blad til stjernen – lav 7 mere og clips dem alle samme i samme ende. Det gør ikke så meget, hvordan man vender og drejer det enkelte blad (siger Rosa) – det ser godt ud uanset hvordan.

Tak til Rosa for idé og instruktion! Det så nemt ud, da Rosa lavede sin demonstration.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS