Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Dobbelte grydelapper med striber – hæklede

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.15.02.006
Dobbelte grydelapper med striber – hæklede

Der er brugt 2 nøgler bomuldsgarn af den tykke kvalitet og 1 nøgle nr. 8 men det kommer naturligvis an på hvordan man laver striberne. Man kan også lave 2 meget forskellige grydelapper på for og bagside, og bruge sine rester. Den tynde bomuldsgarn lægges dobbelt, og der anvendes hæklenål nr. 4. Diameteren er ca. 22 cm. Der er hæklet halv stgm. (hstgm)for at få en kraftig kvalitet, der modstår varme.

Gratis hækleopskrift:
1. omg. Start med 3 lm og saml til en ring med en km. I ringen hækles 9 hstagm. slut omg. af med en km i 1 m. Vend med 2 lm.
2. omg. 1 hstgm i samme m som lm, herefter 2 hstgm i hver lm. Slut med 1 km i først m og vend med 2 lm.
3. omg. På hver omgang tages ud med 2 hstgm i hver anden m. og fortsat udtagningerne på samme måde for hver omgang med at der mellem udtagningerne er en maske mere så på denne grydelap er der i alt 10 m mellem udtagningerne. Bryd garnet og hækl 3 magen til.

Striberne laver man som man synets. Hæft ender og nu skal grydelapperne hækles sammen. Brug 1 tråd bomuldsgarn til sammenhæklingen, og fm. Når man kommer til stroppen så hækles 15 lm til strop, saml på selve grydelappen med en km. Og hækl fm tilbage. Bryd garnet hæft ender og grundigt, såå stroppen kan ”tåle” at hænge.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS