Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Dobbelte grydelapper – hæklede

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.15.02.004
Dobbelte grydelapper – hæklede

Se større billede

Der er brugt 2 nøgler bomuldsgarn af den tykke kvalitet og 1 nøgle nr. 8 som lægges dobbelt, hæklenål nr. 4. Diameteren er ca. 22 cm. Der er hæklet halv stgm. (hstgm)for at få en kraftig kvalitet.

Gratis hækleopskrift:
1. omg. Start med 3 lm og saml til en ring med en km. I ringen hækles 9 hstagm. slut omg. af med en km i 1 m. Vend med 2 lm.
2. omg. 1 hstgm i samme m som lm, herefter 2 hstgm i hver lm. Slut med 1 km i først m og vend med 2 lm.
3. omg. På hver omgang tages ud med 2 hstgm i hver anden m. og fortsat udtagningerne på samme måde for hver omgang med at der mellem udtagningerne er en maske mere så på denne grydelap er der i alt 10 m mellem udtagningerne. Bryd garnet og hækl 3 magen til.

Nu skal striberne hækles og her bruger vi 1 tråd af bomuldsgarnet nr. 8 (her lyseblåt), der hækles ned fra forsiden og hækles lm, så start med en løkke med garnet på bagsiden stik ned i næste m og hækl lm hele vejen rund – en i hver m. bryd garnet eller på bagsiden hækles lm så det passer med næste række. Tilpas stramt så løkken på forsiden ikke bliver for løs. Hækl så mange rækker man synets og brug evt. Flere farver. Hæft ender og nu skal grydelapperne hækles sammen. Brug igen 1 tråd bomuldsgarn og hækl grydelapperne sammen med fm. Hele vejen rundt. Når man kommer til stroppen så hækles 15 lm til strop, saml på selve grydelappen med en km. Og hækl fm tilbage. Bryd garnet hæft ender og grundigt. Så stroppen kan ”tåle” at hænge.

Man kan også lave 2 af grydelapperne med striber - se foto.
Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS