Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hagesmæk – hæklet

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.14.11.011
Hagesmæk – hæklet

Hagesmæk eller savlesmæk - kært barn har mange navne, som man siger. Små hurtige hækleprojekter kan f.eks. være en fin lille hagesmæk. Hæklenål nummer 3 og bomuldsgarn der passer til. Der er brugt ca. ½ nøgle bomuldsgarn + en rest kontrastgarn. Hæklefasthed: 22 stg. = 10 cm

Gratis hækleopskriften:
Arbejder starter oppefra og ned, dvs. man begynder med halskanten. Slå 72 lm op og lad en pæn del af garnenden være lang, så man kan bruge denne tråd til at hækle en løkke med til knaphul.
1. række: Spring de første 3 lm over og hækl. * 1 stgm. i hver af de næste 4 m, 2 stgm. i næste m* - gentag fra * til * og slut med 5 stgm.
2. række: Vend med 3 lm som er erstatter 1 stgm. (og følgende rækker), Hækl 1 stgm. i hver af de 11 næste m, 2 stgm. i næste m, derefter *1 stgm. i hver af de næste 9 m, 2 stgm. i næste m* - gentag fra * til * og slut med 11 stgm.
3. række: I de næste 10 m hækles stgm., 2 stgm i næste m, derefter * 1 stgm. i hver af de næste 13 m, 2 stgm. i næste m* - gentag fra ’ til ’ og slut med 9 stgm. Bryd garnet.
4 række: Find midten af smækken og tæl 20 m ud. Hækl 20 stg. og i midtmasken hækles 1 stg. 1 lm, 1 stg. herefter 20 stg.
Fortsæt med at hækle midtmasken 1 stg. + 1 lm + 1 stg. på alle rækker og efter 12 rækker skiftes til kontrast garnet og der hækles 2 rækker. Tilbage til den oprindelige farve og der hækles 1 række stg. og en række fm
Rundt om selve smækkens 3 sider er der hæklet en række fm..

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS