Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Sommertop i strik og hækling

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.14.07.014
Sommertop i strik og hækling

Se større billede

Kombinationen af strik og hækling i denne sommertop giver en super effekt. Overvidden er ca. 90 cm. Der er anvendt 5 nøgler kraftig bomuldsgarn fra Katia og 1 nøgle silkegarn Royal fra Mayflower. Der er anvendt rundpind nr. 4, og hæklenål nr. 3. Opskriften stammer fra Hendes verden men er lavet en del om for at det kunne passe til garn og rundpind.

Mønster (20 m = 10 cm i mønster):
1 p (retsiden af arb.): *5 r, løft 3. m på venstre p over de 2 første m, og strik den r, strik derefter de 2 m som den 3. m blev løftes over* - gentag fra * til * pinden ud.
2. p: glat (på rundpind) og senere vr. når bærstykket strikkes (frem og tilbage)
3. p: 1 r, *løft den 3. m på vr. pind over de 2 første m, og strik den r, strik de 2 m som den 3. m blev løftet over, 5 r.
Gentag disse 3 pinde.

Gratis strikkeopskrift:
Slå 184 m op og strik rib 2 r, 2 vr. strik 8 omgange, herefter strikkes mønsteret. Når arb. måler ca. 42 m lukkes af til ærmegang i begge sider for 7 m. (så for- og bagstykke = 85 m). Luk af på den pind, hvor der strikkes mønsteret – for at få dette til at passe, så der skal strikkes vr. tilbage. Fortsæt i mønsteret og luk af i hver side for henholdsvis 3 x 1 m, 2 m x 1, 1 m x 2 – for både for- og bagstykke. Fortsæt med at strikke mønster.
Bagstykket har ca. 10 cm mønster og forstykket har mønster i alt ca. 8 cm, hvorefter der lukkes af.

Bærestykket hækles med Mayflower silkegarn og hæklenål nr. 3. Begynd ved ærmegabet med at hækle 1 fm., herefter *hækles 5 lm, spring 2 m over og hækl en fm i næste m” – gentag fra * til * og slut med en fm. I yderste strikket maske. 2 række: Vend med 5 lm., hækl 1 fm om den færste lm.-bue, *5 lm, 1 fm i næste lm-bue* - fortæt fra * til * rækken ud og gentag række 2.

Bagstykket har 14 rækker og forstykket har 9 rækker. Herefter strikkes skulderene ved at hækle over de yderste 7 buer og for bagstykket hækles 4 rækker og for forstykket 9 rækker. Jeg har for og bagstykket sammen over skulderne. Rund i ærmet og lags halskanten hækles ført en omg. fm og herefter 1 omg. musetakker (1 fm, *3 lm med 1 fm i første lm, spring 1 fm over fra forrige række og hækl 1 fm* - gentag fra * til *.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS