Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Strikket retro-herre slipover str. XL

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.14.01.002
Strikket retro-herre slipover str. XL

Se større billede

Jeg ved ikke, om det er moderne med en slipover, men det er godt nok længe siden jeg har mødt nogen med en på. Min mand derimod havde brug en, fordi en hel ulden sweater kan blive for varm.
Der er brugt ca. 7 nøgler Giro fra Lana Grossa og en lille rest af en anden farve til de 2 striber i ærmegabet. Pind nr. 6½ + 5½ samt rundpind til ærmegab + V-hals. Jeg har faktisk strikket selve kroppen på strikkemaskine (den glatte del), rib forneden, ærmegabet + V-hals, har jeg strikket i hånden. Strikkefasthed: 10 m = 18 m.

Gratis strikke opskrift:
Ryg: Slå 104 m op på pind 5½ og strik rib 1 r, 1vr. 6, herefter glat indtil arb. måler ca. 50 cm. Nu lukkes der af til ærmegab for henholdsvis 3 m x 1 + 1 m x 8 = 82 m. Fortsæt i glat indtil ærmegabet måler ca. 23 cm. Strik 27 m og sæt 28 m på ”stor hvilenål”. Strik hver skulder færdig for sig i det der i halssiden lukkes af for henholdsvis 2 m x 1 + 1 m x 1. Lad arb. hvile og strik skuldersømmen sammen.

Forstykke strikkes som på ryggen, indtil der er strikket 7 af de 8 indtagninger til ærmegabet, idet arb. samtidigt deles i 2 til v-halsen. Der lukkes af til v-halsen indenfor 1 kantmaske på hver 2. pind x 10 (se hvordan nedenfor), og herefter på hver 4 pind indtil der er samme antal m som på ryggen. Når ærmegabs længden er den samme som på ryggen, strikkes skuldrene sammen.
Indtagninger til V’et:
I højre side: 1r, tag 1 m ret løst af, strik 1 r, træk den løse m over.
I ve side: 2 r. sammen

V-hals rib: Saml 148 m op på p 5½ og sørg for at den midterste strikkes vr. og at der på hver side af denne strikkes ret. Fortsat i rib i det der lukkes af på hver side af den forreste vr. på hver omgang således: strik til 2 m før midter-m, 2 r sm, 1 vr. (= midter m), 1 r løst af, træk den løse m over. Fortsæt i rib med i alt 8 p og luk af i rib.

Ærmekanter: Saml 100 m op og strik 1r, 1 vr. Efter 3 p strikkes én række med en anden farve, og igen én række basisfarven, én række med anden farve ( = 2 striber) og herefter fortsættes med basisfarven 2 p og der lukkes af i rib.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS