Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Herrer sweater i størrelse XL

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.13.04.010
Herrer sweater i størrelse XL

Se større billede

Se større billede
For meget længe siden havde jeg købt 16 ngl. lækkert garn på udsalg (LangYarn, Meriono 70. Der var bare lige den detalje, at de 16 ngl. ikke var nok til en herrer-sweater. Der blev i alt brug 19 ngl., lys grå og rundpind nr. 6 og 7, samt strømpepinde samme nummer.
Da indfarvningen på de sidste 3 ngl. ikke var den samme, brugte jeg dem på den øverste del af ærmet, og skiftede farve ved at strikke 2 striber med ny og gammel indfarvning. Fik en super effekt.
Mønster: *1 vr., 3 ret* - gentag fra * - * på hver pind. Strikkefasthed i mønster er 18 m = 10 cm. på p 7. Strikkefasthed i glat er 14 m = 10 cm.

Gratis strikkeopskrift:
Ryg: På rundpind nummer 7 slås 160 m op og der strikkes *1 vr., 3 ret* - gentag fra * - * på hver pind. Sæt evt. en maskemarkør på hver sidesøm. Når arbejdet måler ca. 44 cm (eller den ønskede længde) lukkes der af til ærmegab i hver side. Luk 3 m af i hver side så der er 77 m på henholdsvis for- og bagstykke. Tag herefter ind i hver side 1 x 3 m (= 71 m). Fortsæt i mønster indtil ærmegabet 24 cm, og luk herefter de midterste 25 m af til hals, og strik hver skulder for sig. Strik. 1 cm og lad maskerne hvile (hvis du vil strikke ærmesømmen sammen) eller luk af.

Forstykket strikkes som bagstykket indtil ærmegabet måler 20 cm, luk de midterste 21 m af til hals. Strik hver side færdig for sig og tag samtidigt ind i beg. af de næste 2 p. Strik til så længden på forstykket er den samme som for bagstykket, sæt maskerne på en ekstra pind eller luk af.

Ærmerne: På strømpe pinde slås 48 m op og der stikkes mønster *1 vr. 3 r*. Når arbejdet måler i alt 5 cm. skiftes til pinde nr. 7. Tag 2 m ud i sidesømmen på hver 6. pind indtil der er i alt 72 m. Når arb. måler ca. 54 cm lukkes 3 m af (mod side sømmen under ærmet). Herefter lukkes 1 x 3 m af i hver side, og luk alle m af.

Montering: Strik eller sy skuldersømmen sammen. Saml masker jævnt op i halsen på pind nr. 6 og strik 5 p, 1 r, 1 vr. Luk løst af. Sy ærmerne på.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS