Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Strikket top-down sweater i størrelse 11-12 år

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.13.02.010
Strikket top-down sweater i størrelse 11-12 år

Se større billede

Når man først kommer i gang med top-down modellerne, finder man ud af, hvor fleksibel det er mht. størrelse, og ikke mindst hvor lidt der er at sy sammen. Der er anvendt 6 nøgler bomuldsgarn i mærket Katia Degradé (købt på tilbud til knap 22 kr. pr nøgle). Lea valgte selv, at modellen skulle strikkes lidt løst, dvs. den er strikket på større pinde, end det anvisninger siger. Rundpind nummer 4½ og 3½ (samt strømpepind i samme størrelser). 17 m = 10 cm på pinde 4½.
Der er strikket snoninger i ralanindtagningen, hvor det er på hver side af denne at der tages ud. Dette gøres på følgende måde: Sæt et mærke ved hver ”samling”/overgang, strik til der mangler 4 m før indtagning, 1 r løst af, 1 r, træk den løse m over, 4 r, 2 r sammen. På hver 4 omg. sættes 2 m på en hjælpepinf foran arb, 2 r, strik m fra hjælpepinden r.

Gratis strikkeopskrift:
Slå 132 m op på rundpind 3½ og strik 1 r, 1 vr. i alt 6 omgange. Der er nu 2 ærmer med 20 masker og et for og bagstykke med 42 m. Sæt en maskemarkør for at se hvor raglanærmet er. Der fortsættes i glat og tages masker ud som anvist ovenfor, hver gang der laves en snoning dvs. på hver 4 p. I denne model er der tagt ud i alt 11 gang (her kan man evt. tage mere ud for en større størrelse). Nu skal maskerne på de 2 ærmer sættes på hver sin rundpind og hvile og kroppen strikkes færdig på rundpinden. Der slås 3 m op under hvert ærme. Den midterste af disse strikkes vrang på hver omgang, da den skal ligne en søm (kan undlades). Fortsæt i glatstrikning indtil den ønskede længde – her er den ca. 30 cm, hvorefter der skiftes til pind 3½ og strikkes 10 omgange 1, 1 vr. luk løst af.

Ærmer: På en lille rundpind 4½ eller strømpepinde fortsættes i glat dvs. under ærmet slås 4 nye m op. På hver 12 omgang tages 2 m ind under ærmet indtil der er 40 m i alt. Fortsæt i glat strikning indtil den ønskede længde – her er det ca. 34 cm hvorefter der skiftes til p 3½ og strikkes rib 1, 1 v i alt 7 pinde hvorefter der lukkes løst af. Hæft ender, og sy hullet under ærmet sammen med ”kroppen”.


Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS