Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Fleecetæppe med hæklet bort/kant

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.12.09.002
Fleecetæppe med hæklet bort/kant

Se større billede

Denne bort ”hænger” mere end de øvrige borter, som jeg har lavet, og det giver en effekt af frynser. Der er brugt et fleecetæppe med syet kant, 2 nøgler effektgarn fra Netto (Rustik) og hæklenål nr. 4.

Hækleopskrift:
1 omg: Hækl en række fastmaster rund i kanten. Slut af med en km.
2. omg: *hækl 16 lm, 1 lm i den 6. lm fra nålen, 12 stg. om 6-lm-løkken, 1 km i km, som lukker 6-lm-løkken, spring 9 fm over, 1 fm i næste fm* - gentag fra * til * hele vejen rundt. Det er ikke sikkert at det lige passer med de 9 m imellem til sidt men så juster så der er lidt flere eller færre når man nærmer sig afslutningen.
3. omg: Hækl km hen til ”midt på de 9 masker imellem” (den 5. fm fra 1 række), og gentag 2. omg. indtil mønteret passer (ca. en fm i den sidste fm fra 1 omg.). Luk af og hæft ender.
Pres borten/kanten med et strygejern så kanten bliver flad (gerne med damp). Omgang 2 og 3 kan også laves med 2 forskellige farver (ikke effektgarn) således at hver anden runddel har en farve.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS