Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet blomsterkant på fleecetæppe

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.12.05.007
Hæklet blomsterkant på fleecetæppe

Hvis du har fulgt med i de ideer, der er under håndarbejde, finder du rigtig mange kanter. Et fleecetæppe kan forvandles fra helt almindeligt til super eksklusivt til at tilføje en kant. Jeg bruger hækling, men man kunne sikkert sy en fin kan og bruge et flot stykke stof.
Der er anvendt et fleecetæppe med en syet kant, der kan hækles i og 2 nøgler Rustik garn fra Netto samt hæklenål nr. 4. '

Hækleopskrift:1 blad: Der hækles 3 db stgn. sammen. Hækl 1 db stg. slå om og træk igennem til der er 2 m på nålen, lav en ny db stgm., (nu er der i alt 3 m på nålen), lav en ny db. Stgm. (nu er der 4 m på nålen) – træk igennem alle m på en gang.

Blomsterkant:
1. række: Der startes med at hækle fm rundt i kanten.
2. række: Hækl 3 lm (erstatter 1 db. Stgm), hækl tilbage i 1 lm med 2 db. Stgm. (= 1 blad i blomsten). Hækl igennem alle m på nålen. *Spring 3 m over og hækl et blad i næste m. (= 2 blad), hækl 4 lm (= 1 db. stg), og hækl 2 dtb. Stgm. i første lm, hækl igennem alle m på nålen (= 3 blad – sideblad i blomsen), spring 3 m over, og hækl et blad i næste m* - gentag fra * til * og afslut med et sideblad i første blomst.
3. række: Begynd i midten af blomsten. Begynd med at hækle 4 lm (erstatter 1 db. stgm) og 2 db. stgm. træk nålen igennem alle m på nålen. * hækl 3 lm, 1 blad (3 db stgm, sammen) i samme maske (i midten af blomsten). Nu er der en hel blomst. Hækl. 3 lm, og hækl 1 blad i næste blomsts midte* - gentag fra * til *. Saml med en km.
4. række: Der hækles 1 fm hele vejen rund. Saml med en km. Hæft ender.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS