Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Et par grydelapper - hæklet

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.12.02.002
Et par grydelapper - hæklet

Se større billede

Hvis man er til de små projekter, eller har nogle nøgler bomuldsgarn til overs, er et par hæklet grydelapper måske et projekt? Disse er hæklet dobbelt, men måske er det ikke nødvendigt, da der er anvendt tykt bomuldsgarn (Paris fra Drops) og hæklenål nr. 4. Hvis man hækler dem dobbelt, går der 75 gr til her grydelap dvs. 1½ ngl., men man kan sagtens bruge andet bomuldsgarn til fx hæklenål nummer 3 – for jo flere runder, jo større grydelapper.
Se det tegnede mønster for vejledning - klik på det for at få det større. 3 halve stg. sammen hækles således: slå om og træk igen 2 løkker, slå oh og træk igennem 2 løkker, slå om og træk igennem alle løkker.
Hækleopskrift:
  • 1. omgang: Slå 7 lm op og saml til en ring med en km.
  • 2. omgang: i ringen hækles 8 stk. 3 halve stg sammen med 2 lm imellem, dvs. på første erstattes den første stg. med 3 lm. (dette gøres på hver omg.). Saml med en km.
  • 3.omgang: Start med *2 gange 3 halve stg sammen med 2 lm i mellem i hullet der er dannet af de 2 lm fra forrige række, 2 lm, i forrige rækkes top af ”3 lm sammen” hækles følgende hjørne 1 stg. 2 lm, 1 stg, herefter 2 lm, dette gentages således at der er 4 hjørner med hver 2 stk 3 hæklede stg sammen. Saml ringen med en km
  • 4.omgang hækles som omgang 3 men der udvides med 1 3 stgm sammen, I forrige række hjørne, laves et tilsvarende hjørne, således at hjørnerne altid er det samme sted på hver omgang.
Afhængig af hvor mange omgange du laver (det afhænger jo af hvor stor du vil have grydelappen), kan det være nødvendigt at have 3 lm imellem de 2 stg. i hjørnet – eller bliver det for stramt.

Jeg har som sagt hæklet 2 stk. grydelapper sammen for at få grydelapperne ekstra tykke, og så har jeg hæklet det hele sammen med fm og lavet en hænger ved at lave 10 lm, og så hækle tilbage med fm. Hæft ender.

Fm = fastmasker
Lm = luftmasker
Km = kædemaske
Stg. = Stangmasker


Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS