Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Allergi - gode råd

Kategori: Husapoteket & gamle husråd
DK.09.03.009
Allergi - gode råd

1. Luft ud med gennemtræk 5-10 min 3 gange dagligt
2. Rengøring en gang om ugen giver bedre indeklima. Rengøring mindsker mængden af støv som kan indeholder virus, bakterier, husstøvmider osv. Men huske også at allergien ikke fjernes af rengøring men den mindskes. Og husk at lufte ud under og efter rengøringen.
3. Skal der ryges – sker det altid udenfor
4. Fugt øger risikoen for skimmelsvamp
5. Tøj tørres udendørs, da det giver fugt i boligen
6. Temperaturen bør være ens i alle rum – mindst 20 grader, idet det sikrer en lav luftfugtighed. Luftfugtigheden bør ligge mellem 35-60 %.
7. Åbn vinduet i badeværelset efter badet og tør op.
8. Undgå parfume til børe, da det kan give allergi
9. Alle pelsdyr kan give allergi
10. Nyt barn – ny madras, da man derved mindsker antallet af støvminder. Gamle madrasser indeholder mange allergener fra husstøvmider
11. Vask dyner og puder ved 60 grader 4 gange om året. Tør dyner og puder i tørretumbleren. Husk at sovedyret også skal have 60 grader.
12. Rullemadrassen vaskes 6-12 gange om året ved 60 grader.
13. Sengelinned vaskes ved 60 grader ca. hver 14. dag.
14. Sørg for at madrassen kan slippe af med fugten dvs. sengen skal stå på ben (ikke på gulvet) og den bør have lameller, ligesom der ingenting bør være under sengen, for netop af slippe af med fugten.
15. Og en god undskyldning for ikke at rede seng (umiddelbart efter man har sovet) – sengen skal luftes for at komme af med fugten.  

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS