Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Den gode solbæropskrift

Kategori: Køkkentips
DK.08.09.014
Den gode solbæropskrift

(Familieopskrift fra 50'erne, nem og god)
Solbærrene ligger hele og bløde i dejlig saft.
1 kg solbær til 1 liter vand og 2 kg sukker (1½ er nok).
Bærrene koger først 10 min. med vandet, derefter 10 min. med sukkeret.
Brug Atamon og marmeladejævning efter vejledningen på emballagerne og hæld på Atamonskyllede glas, som lukkes med det samme.


Fra den oprindelige opskrift:
Lukker man glassene med parafinlåg, skulle det være unødvendigt at bruge konserveringsmiddel, fordi der er brugt forholdsvis meget sukker. Er bærrene meget modne, anbefales det at tilsætte 5 g citronsyre pr 1 kg bær. Det får saften til lettere at gelere. Det var dengang. Alt er nemmere i dag, man risikerer ikke, at det gærer eller mugner, så hele den lækre solbærhøst bliver ødelagt. Jeg bruger kun 1½  kg sukker og marmeladejævning + Atamon.
Anne-Grete 


Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS