Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Strikket tørklæde med hæklet kant

Kategori: Håndarbejde - hækling
DK.08.08.029
Strikket tørklæde med hæklet kant

Se større billede

Min datter på 6 ville gerne have, at jeg lavede et tørklæde, og det skulle naturligvis være et, der ikke kradser. Så jeg strikkede et tørklæde i ret over 30 m, på pinde nr. 3 af bomuldsgarn. Herefter hæklede jeg en kant rund om i en anden farve.


Hæklet kant (mønsteret hækles over 7 m).
Start i højre hjørne på en af de korte ender, og hækl fm hele vejen rundt.
1. række: Nu hækles blondekanten frem og tilbage indtil den er færdig. *1 fm. i 2. m fra hæklenålen, 7 lm, spring 4 m over, 1 fm* - gentag fra * til * rækken ud og afslut med en fm.
2. række: 1 lm, vend, *1 fm, 6 fm i lm-ringen fra forrige række, 5 lm, 1 fm i den første lm af de 5 lm som man lige har hæklet, 6 fm i samme lm-bue, 2 fm i forrige rækkes 1 fm* - gentag fra * til * afslut med en fm,
3. række: 4 lm, *1 stg. i forrige rækkes 5 lm-bue (den lille mellem de 6 fm på hver side), 3 lm, 1 fm i den første fm af de 3 lm man lige har hæklet* - gentag fra * til * i alt 4 gange, 1 stgm i samme lm-bue, 1 dobbelt stgm. imellem forrige rækkes 2 fm. (mellem buerne)** – dette gentages fra * til ** rækken ud, dvs. dette hækles i de efterfølgende små buer (de 5 lm.-buer fra forrige række, hvor der er 6 fm på begge sider).


Hækel fm. langs den næste lane side, og gentag den hæklede kant på næste korte ende/side, og vidre med fm langs næste lange kant/side (nu har de 2 lange sider 2 række fm.). Luk af og hæft ender.
Skriv til ny-ide@1000ideer.dk, hvis der er problemer med at forstå opskriften.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS