Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet barnevognstæppe – margueritlapper

Kategori: Håndarbejde - hækling
DK.08.08.019
Hæklet barnevognstæppe – margueritlapper

Endnu en gratis opskrift på et babytæppe/barnevogstæppe kommer her. Der er anvendt 4 nøgler Bernat Cottontota – købt på rejse i USA. Hæklenål nr. 4. Der hækles 5 x 5 lapper, der til sidst hækles sammen (man kan også sy dem sammen), og der afsluttes med en række musetakker som afslutningskant (en musetak hækles således 3 lm, hvor der hækles 1 fm. i første lm, spring 3 lm og og hækl kantan fast med en fm – fortsæt hele vejen rundt om tæppet). En lap måler ca. 14 x 14 cm.


Begynd med 5 lm der samles i en ring med en km.
1. Række: 12 fm i ringen – afslut med en km. i første m.
2. Række: *11 lm, der fæstnes med en km i næste m* gentag fra ’ til * i alt 12 gange, således at der er 12 blade af margueritten.
3. Række: km i hver af første 6 lm i første blomst., *5 lm, 1 fm i 6. lm på næste blomsterblad, 5 lm, 3 stgm. sammen (Slå om nålen stik ned i næste bladløkke, og træk tråden igennem 2 løkker, slå om og stik nålen ned i sammen løkke, og træk tråden igennem 2 løkker, slå om og stik tråden ned i samme løkke, og træk tråden igennem 2 løkker, og slå om og træk tråden igennem alle 4 løkker på en gang - nu er der hæklet 3 stgm. sammen ), 4 lm, 3 stgm. sammen og i samme bladløkke som de forrige 3 stg. sammen masker, nu er første hjørne færdig, 5 lm, 1 fm i 6 lm. af næste bladløkke*- gentag fra ’ til *  i alt 4 gange og afslut med en km i 1 lm fra rækkens start.
4. Række: Start med en km i mellemrummet mellem de 2 første blade, 3 lm (= 1 stg.), 2 stgm sammen, *4 lm, 1 fm i midten dvs. 3. lm af forrige rækkes 5 lm-bue, 4 lm, 3 stg, sammen (se række 3) i næste hjørne, 4 lm, 3 stgm. sammen i samme luftmaskebue/hjørne, 4 lm, 1 fm i næste løkke fra forrige rækkes lm-bue, 4 lm, 3 stg. sammen i næste løkke fra forrige række* gentag fra * til * og afslut med 4 lm, og 1 km i første lm af rækkens 3 første lm. 
5. Række: Hækl km hen til næste "hul" og heri hækles 3 stg., som er det antal, der hækles i hvert "hul" hele vejen rund dvs. i hjørnerne hækles 3 stg. 1 lm. og 3 stgm. Nu er lappen færdig så bryd garnet og træk tråden igennem løkken.

1000ideer-design – skriv til ny-ide@1000ideer.dk hvis du har brug for hjælp til opskriften.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS