Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Filtet sjal i merinould

Kategori: Håndarbejde - div.
DK.08.06.005
Filtet sjal i merinould

Dette smukke sjal er meget let at lave, og alt materiale kan købes direkte via nettet hos www.cchobby.dk, hvor der også findes en trin for trin vejledning med billeder, der viser, hvor let det er at gå til. Det er vigtigt at huske, at sjalet kryber 30 % - hvorfor det skal laves det større inden filtning. 


Materiale: 4 x 100 gr. Merinould, et stykke bobleplast/ eller foerstof samt et stykke tyl.


Start med at lægge bobleplastet ud på bordet. Læg afrevet tynde baner af merinouldet ud på bobleplastet – længden er den samme som en bordplade. Når man arbejder med merinoulden skal man rive IKKE klippe. Der afrives baner af merinoulden i forskellige bredder og læg baner på tværs. Læg herefter forsigtigt et stykke tyl over. Med en stænkflaske, hvori der er sæbevand, fordeles sæben over hele arbejdet. Der trykkes med hænderne til at merinoulden er våd og hænger sammen. Så er det tid til at filte, det gøres ved, at tyllen trykkes og gnides med små cirkelbevægelser. Det kan være en god ide at holde ”sjalet vådt” ved at tilføje hænderne varmt van og sæbe. Man fortsætter til ulden hænger sammen i alle krydsninger (det er dem der skal holde det hele sammen). Fjern tyllen forsigtigt og sno alle enderne. Nu rulles hele sjalet ind i bobleplasten og der bindes snor omkring rullen (= ”en bobleplast pølse”). Nu ruller man ”pølsen” frem og tilbage mange gange (som om man køre med en kagerulle), herefter pakkes ud og der rulles sammen på den anden led/ende. Pak tørklædet ud og læg det i en plastpose og kast det ned i bordet ligetil det er krympet til den ønskede størrelse. Der afsluttes med at skylle sæben ud i lunkent vand tilsat eddike i det sidste hold skyllevand.


Opskrift og billede er brugt med tilladelse fra Creative Company – find trin for trin vejledninger; http://www.cchobby.dk/ide/1901-filtet-sjal/

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS