Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Fotografering af småting ...

Kategori: Andre Idéer
dk.20.10.001
Fotografering af småting ...

Man kan komme ud for at skulle fotografere småting på et vandret underlag. Man kan være heldig at opnå gode fotos på fri hånd, men ofte er en form for stativ nødvendigt. De fotostativer man kan købe er ofte uegnede, fordi man får noget af stativets ben med på fotoet.

Jeg fandt på at bore et hul med objektivets diameter midt på et bræt og sømme et lille stykke finér på ved siden af hullet. Jeg lagde så kameraet på brættet med objektivet gennem hullet og kameraet understøttet i den ene side af finéren. Brættet lagde jeg mellem to stolerygge og nedenunder lagde jeg en hvidmalet plade som neutral baggrund for det der skulle fotograferes. Jeg brugte franske havestole, da mellemrummene mellem lamellerne giver flere muligheder for højdeindstilling af brættet, hvad enten stolene står op eller ligger på ryggen. Opstillingen giver gode muligheder for præcise fotos.

De bedste fotos opnås udendørs på en overskyet dag. Så slipper man for skæmmende skygger og fotografierne kan man jo efter behov bagefter lysne i pc'erens fotobehandlingsprogram.

Steffen Saabye
Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS