Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklede grydelapper med diamantmønster

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.19.12.001
Hæklede grydelapper med diamantmønster

Se større billede

Disse smukke grydelapper er hæklet i bomuldsgarn og hæklenål nr. 2½. De måler ca. 21 x 21 cm. Man kan sagtens gå op til hæklenål nr. 3, afhængig af garnet. Derved bliver grydelapperne større. Ca. 23 x 23 cm. Der er anvendt ca 2 nøgler bomuldsgarn.

Grydelapperne er dobbelte dvs. 2 stk. er hæklet sammen, for at de får en god tykkelse. Grydelappen har 6 diamanter på tværs og 3 diamanter i højden.

Jeg har hæklet grydelapperne lidt anderledes end min kusine, på den måde, at jeg har 2 stgm. i hver side på 2. række, hvor hun har 1 stgm. Det kan man selv bestemme.

Stgm. = stangmaske, lm = luftmaske. Se diagram.

Slå 55 lm op
1. række: Start i 3 lm fra nålen med 1 stgm. således at der er 53 stgm., hvor den første består at 2 lm. (min kusine hækler 51 m retur). Vend med 2 stgm. (udgør 1 stgm.) fortsæt efter diagrammet. Slut af med en omgang fm hvor der er 2 fm. + 1 lm + 2fm i hver hjørne.

Hækel 1 grydelap mere på samme måde som ovenfor. Hækl de 2 grydelapper sammen med fm. og husk at hækle en hænger i et af hjørnerne ved at hækle 12 lm. På sidste omg fm hækles disse med fm.

Hækel 2 grydelapper mere jvf. overstående og der er et sæt.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS