Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Buler i malerier kan nemt fixes

Kategori: Håndværkertips & tricks
Dk.18.12.001
Buler i malerier kan nemt fixes

Har man været så uheldig, ved stød el. slag, at få en bule i et akryl- eller oliemaleri på lærred, så behøver man ikke fortvivle. Ofte kan man selv udbedre skaden.

Et husråd går ud på at give bulens bagside lidt forstøvet vand eller gnide den med en klud eller svamp dyppet i vand og vredet hårdt op. Det kan godt få bulen til at rettes ud, men desværre kan der følge mug, råd el. løsnede farvelag med. Derfor må metoden frarådes.

En bedre metode går ud på, at måle den relative luftfugtighed i det rum maleriet opbevares i med et hygrometer. Derpå finder man med hygrometeret et andet rum, el. et andet hus med en lidt højere relativ luftfugtighed og opbevarer maleriet der i en uges tid. Hvor meget mere relativ fugtighed må man eksperimentere lidt med. Denne metode er skånsom, giver en ensartet påvirkning og i de fleste tilfælde virker den.

Steffen Saabye’s Konservatorhusråd
Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS