Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Strikke babytrøje str. Ca. 1 år

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.18.01.004
Strikke babytrøje str. Ca. 1 år

Se større billede

Overvidde er ca. 54 cm. Og hele længden ca. 30 cm. Jeg synets det er skønt at strikke babytrøjer, og heldigvis skal jeg i foråret være mormor til en pige. Der er anvende 2 nøgler garn fra Rowan, Felted tweed, strikkepind nr. 3½ og 4. Strikkefasthed: 22 m = 10 cm. For og bagstykke strikkes på én gang indtil ærmegab.

Mønster (start efter de 5 ret-masker på forkanten):
1 pind: 1 r, ”1 vr. 4 r* - gentag fra * til * og slut med 1 r før de 5 kantmasker.
2. pind: vrang
Gentag disse 2 pinde.

Gratis Strikkeopskrift:
På pind 3½ slås 126 m op (forstykker er 31 m og bagstykke er 64 m), og der strikkes 4 riller dvs. ret (obs., efter 2 riller strikkes 1. knaphul ved at strikke 2 r, slå om, 2 r sammen, 2 r. Strik knaphullet fra forsiden), skift til pind 4. De yderste 5 m strikkes ret og danner forkanten. Der er ca. 8 riller mellem hvert knaphul.
Når arb. måler ca. 19 cm. Lukkes der af til ærmegab i hver side for 6 masker (luk af 6, strik 57 m luk 6, strik 57 m). Lad arb. hvile.
Ærmer:
Slå 29 m op på pind 3½ og strik 3 riller dvs. glat skift til p 4 og fortsæt i mønsteret dvs. begynd med 4 ret. Der tagets nu ud i hver side på hver 4 pind til i alt 49 m. Når arb. måler ca. 19 cm lukkes 3 m af i hver side. Lave 2 ærmer og sæt ærmerne samme med kroppen.

Strik 2 omgange ret uden indtagninger, herefter laves der raglan indtag med 2 m i mellem indtagningerne (der strikkes 2 m sammen før ragland, 2 m r og herefter tages der en m løst af strik en og træk den løse over). Der tages ind på hver anden omgang. Når arb. måler ca. 24 cm lukkes der af til hals i hver side for 5 m, 2 m 1 m samtidigt tages ind til raglan. Nu er forstykkernes lukket af ind i ragland, og der skiftes til pind nr 3½ for halskant. Saml m op på de 2 forstykker og strik ret 4 riller. Husk knaphul. Luk af fra retsiden.

Hæft ender om monter. Jeg er ikke så god til at lave en flot kan, så jeg hækler en række fm på hver forkant.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS