Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Tæpper & pletter - flere konservatorhusråd

Kategori: Pletter
dk.17.09.013
Tæpper & pletter - flere konservatorhusråd

Her kommer flere flere Konservatorhusråd, når det gælder tæpper og pletter.

1 spsk opvaskemiddel piskes sammen med 1 dl koldt vand. Kun skummet skal bruges. Gnid forsigtigt med en skumgummisvamp dyppet i skummet. Tør efter med en klud vredet op i lunkent vand.

½ dl sæbespåner opløses i ½ l vand. Blandingen piskes sammen til et tykt skum, der lægges oven på pletten og trækker i 10-15 minutter. Herefter duppes pletten og stedet vaskes med rent vand

Pletter fra fedt, olie, smør og voks fjernes på følgende måde: Begyndt med at fjerne så meget som muligt af substansen med en sløv kniv eller spatel. Dæk derefter pletten med brunt papir eller hvidt trækpapir og pres forsigtigt på papiret med et varmt strygejern. Papiret vil opsuge fedtet. Bland 2 tsk ikke-alkalisk vaskemiddel, 0,1 dl 32 % eddikesyreopløsning og 5 dl lunkent vand. Påfør pletten blandingen i cirklende bevægelser med en ren klud. Rens grundigt efter med varmt vand. Tør pletten grundigt med en hårtørrer sat på lav varme.

Steffen Saabye’s Konservatorhusråd
Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS