Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet hårbånd i muslingemønster - baby

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.17.04.012
Hæklet hårbånd i muslingemønster - baby

Se større billede

Indrømmet der er ikke lige nogen baby-pige på vej i vores familie, og der er så mange søde muligheder til pige. Til dette lille hårbånd bruges ca. 10-20 gr. garn, der passer til hæklenål 3. Jeg har anvendt uldgarn blandet med viskose. Hårbåndet her måler 3,3 cm x 60 cm når det ligger på bordet, men vil give sig, når man binder det rundt om barnets hoved. Der bruges ca 20 cm til at bide knuden med. På den måde er det nemt at finde ud af at lave en størrelse der passer babyen. Mål rundt om hovedet og læg 20 cm til.

Gratis hækleopskrift.

Slå 10 lm op

  • 1 omg. Hækl 9 fm og ved med 2 lm (= 1 stg.)
  • 2. omg. I 2. m fra nålen hækles 1 stg., spring 2 m over, i samme m hækles: 3 stg.1 lm, 3 stg., (= musling) spring 2 m over og slut med 2 stg. vend med 2 lm (= 1 stg)
  • 3. omg. 1 stg over forrige rækkes 2. stg., i forrige rækkes musling hækles en ny musling (3 stg, 1lm, 3 stgm i samme m), og 2 stg. i forrie rækkes stg.
  • Fortsæt indtil arb. måler ca. 30 cm eller den ønskede længde. Luk af.
  • Nu hækles der igen muslinge-mønster bare fra den første række fm eller anden ende end der hvor du sluttede (på den måde bliver båndet ens i de 2 yderste ender). Hækl så der er lige mange antal muslinger. Luk af. Hæft ender og bådet er færdigt.


Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS