Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Cardigan med rullekanter – 0-3 mdr.

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.17.01 006
Cardigan med rullekanter – 0-3 mdr.

Jeg har tidligere strikket en cardigan til Thor i str. 9.12 mdr. men nu var der brug for en i størrelse 0-3 mdr. til en lille nyfødt pige. Der er brugt 2 ½ nøgler garn fra Sanders, Extrafine merino, rundprind 3½ og 4. Strikkefasthed 10 m = 22 m.

Mønster:
1. pind: *4 r, 1 vr* - gentag fra * til * pinden ud
2. pind: vrang

Gratis strikkeopskrift:
Slå 119 m på pind 3½ og strik første pind vrang, på 2. pind startes mønsteret så beskrevet. Efter 5 pinde skiftes til p. 4 og der fortsættes i mønsteret indtil arbejdet måler ca. 13 ½ cm (husk at kanten ruller så det er målt inklusiv den rullende kant). Nu skal der lukkes af til ærmegab ved at strikke følgende: strik 27 m, luk 6 m af, strik 53, luk 6 m af og strik 27 m. Lad arbejdet hvile.

Ærmer:
Slå 28 m op på pind nr. 3½, og strik første pind vr. fortsæt i mønster men de første 6 m er r for at få mønsteret til at passe. Efter 5 pinde skift til p 4. Tag en maske ud i her side på hver 4 pind i alt 8 gange = 44 m. Når ærmet måler 12 cm (inkl. at kanen ruller) lukkes af i hver side for 3 m. Når begge ærmer er færdige skal de sættes sammen med for/bagstykket (husk at alle pindenes mønster skal starte fra samme side – enten for eller bagside ellers kommer mønsteret ikke til at passe). Første omgang bruges til at få dele på plads og herefter tages der ind til raglan fra forsiden på følgende måde: Strik til 3 m før overgange mellem dele, tag en m løst af, strik næste m og træk den løse over den strikkede, strik 2 r, strik 2 ret samme. Strik disse raglan-indtagningerne fra retsiden og på hver 2. pind. Når der er 17 m tilbage på forstykkerne, lukkes der 7 m af til halsudskæringen på hver forstykke, og der fortsættes med at tage 1 m x 4 ind i halssiden og samtidigt ragland. Når der ikke er flere m tilbage på forstykket er dele færdige og der skiftes til p 3½ og samles m op langs halskanten, strik glat 5 p og luk af. Nu samles der ca. 48 m op langs kanterne på for og bagstykke og der strikkes 5 p hvorefter der lukkes af. Husk at lave knaphuller – i alt 5 stk. Dette gøres ved at slå om og strikke 2 sammen fra retsiden. Sy ærmerne og under ærmerne sammen, hæft ender, og sy knapper i.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS