Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Cardigan - str. 2 år

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.16.09.010
Cardigan - str. 2 år

Se større billede

Se større billede
Jeg har taget udgangspunkt i en tidligere model, som jeg har strikket til Thor, lavet om på kanterne (de er strikket med), og tilført et hulmønster foran. Der er anvendt 4 ngl. Alpparka Uld fra Sanders garn, p. nr, 3½ og 4. Strikkefasthed: 21 m glat = 10 cm.

Gratis strikkeopskrift:
På p. 3½ slås 142 m op og der strikkes perlestrik. Som er *1 r, 1 vr.* pinden ud, og på næste pind *1 vr., 1 r* - gentag fra * til * pinden ud (de yderste 6 m vil være perlestrik hele vejen op). Disse 2 pinde fortsættes og samtidigt på 4 p laves knaphul. Strik 3 m i perlestrik, slå om 2 vr. sammen, fortsæt i perlestrik til i alt 6 p. Skift til p. 4 og start mønster (se nedenfor). Husk at strikke knaphuller i alt 6 stk. med 5½ cm mellemrum (det øverste knaphul strikkes i halskanten).

Mønster:
1. række: 6 m perlestrik (1 vr, 1 r, 1 vr, 1, r, 1 vr, 1 r, næste pind vr, på r, og r på vr.), slå om, 2 r sammen, 4 m perlestrik (1 vr, 1 r, 1 vr, 1 r), fortsæt i glat indtil der er 12 m tilbage, så strikkes 4 m perlestrik, slå om, 2 r sammen, 6 m perlestrik,
2. række: 6 m perlestrik (r på vr, og vr, på r), 2 vr, 4 perlestrik, fortsæt i vr, indtil der er 12 m tilbage og strik, 4 m perlestrik, 2 vr, 6 m perlestrik.
3. række: 6 m perlestrik, 2 r sammen, slå om, 4 m perlestrik, fortsæt i glat indtil der er 12 m tilbage på pinden, strik 4 m perlestrik, 2 r sammen, slå om, 6 m perlestrik,
4. række: samme som 2. række.
Disse 4 pinde danner mønsteret.

Fortsat med mønster indtil arb. måler ca. 20 cm og luk af til ærmegab således. Strik i mønster 34 m, luk 6 m af, 62 m, luk 6 m af strik 34. Lad arb. hvile og strik ærmerne.

Ærmer (kan også strikkes på strømpepinde så er der mindre at sy sammen):
På p 3½ slås 34 m op og der strikke 8 pind perlestrikning, skift til p 4 og tag samtidigt 1 m ud i her side (jeg samler en m op og strikker den dr. r). Strik glat og tag ud i hver side på hver 4 og herefter på hver 6 pind indtil der er 52 m. Strik til ærmet måler ca. 19 cm. Luk 3 m af i hver side. Strik et ærme mere.

Sæt alle delene sammen på rundpind nr. 4 således at ærmerne placeres i ærmegabene, og der strikkes følgende indtagninger til ragland. OBS der strikkes frem og tilbage på rundpind, og huske mønster foran samt knaphullerne. Ragland strikkes på følgende måde *indtil 3 m inden, overgangen mellem de enkelte dele, tag en m løst af strik næste m og træk den løse maske over, strik 2 r, 2 r sammen*. strik videre til næste ragland og gentag fra * til *.

Strik raglan-indtagningerne på hver 2. pind (dvs. på retpinden). Når arb. måler ca. 8 cm lukkes af for 8 m i begyndelsen af de næste 2 pinde, til halsudskæring. Fortsæt i mønster og raglandindtag. Samtidigt lukkes der 1 m af i beg af i hver side i halsudskæring, og det fortsættes der med indtil der ikke er flere masker på begge forstykker (der er nu kun raglan -indtagningerne på forstykkerne). De masker der er på pinden (dvs. maskerne fra ærmerne og bagstykket) skal bruges til halskant, og dertil samles ca 14 m op i hver side langs halsudskæringen. Strik kanten perlestrik på pind nr. 3½, og husk også det sidste knaphul i forkanten for oven efter 3 pinde.


Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS