Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Frossen pengegave

Kategori: Fest - pengegave
dk.16.07.002
Frossen pengegave

Jeg har i mange år boet på landet, hvor man aldrig går af vejen for en god fest i det lokale forsamlingshus.
Skal fødselaren have penge, starter jeg flere dage forinden, da gaven tager et par dage at lave.

Start med at veksle det beløb, som du giver, til småmønter. Gerne 5, 10 og 20´ere.
Find et par meter reb og ca. ½ meter afløbsrør.
Blænd den ene ende af afløbsrøret af, put rebet i røret og fyld godt med vand i. Læg røret i fryseren.
Når vandet er frossen, hælder du lidt mønter og mere vand på - tilbage til fryseren.
Dette fortsætter til du har hældt alle mønterne i. Undervejs sørger du for at rebet er i midten af røret.

Når gaven er færdig, så fjerner du forsigtigt afløbsrøret ved at holde den ind under rindende koldt vand. Du står nu med ½ meter indefrossede penge på en snor, som ved ankomsten til festen skal hænges op på et forsvarligt sted i salen - gerne ude i siderne af lokalet. Gå i køkkenet og bed om en stor stålskål, som sættes under de frossede penge. Alternativt - bed om et fad og læg fadet i en balje, så vandet kan løbe af, eller sæt en stålsi i bunden af skålen, så det larmer mest muligt, når mønterne falder fra et par meters højde. Efterhånden som aftenen skrider frem og isen smelter, vil mønterne ramme skålen. Når en ny mønt klirrer i skålen, skåler man :-)

VIGTIGT - må kun bruges til voksenfest. Brug godt med vand, når du laver røret, og sørg for at rebet sidder lige i røret, så det har mest muligt ved. På et tidspunkt, når røret er smeltet tilstrækkeligt meget, så glider resten af isen og mønterne af rebet, og så er det ikke super, hvis der sidder børn nedenunder og leger med de nedfaldne penge.

Vil du gøre gaven mere festlig, så kan du hælde konfetti eller glimmer i sammen med pengene. Husk at skriv et kort til fødselaren, og efterlad ikke din gave på gavebordet. God fornøjelse og god fest :-)

Lene

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS