Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Halsedisse – strikket

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.15.12.010
Halsedisse – strikket

Se større billede

Endnu en halsedisse til svigermor men denne gang er den strikket oppefra og ned. Der er gået 3 nøgler garn til af Hjertegran, Extrafine merino 120. Der er anvendt rundpind nr. 3½.

Mønsteret er deleligt med 3 og er som følger, når der strikkes rundt.
1. pind: *2 vr, 1 r* - gentag fra * til *
2. pind: *1 vr, 2 r* - gentag fra * til *

Når der strikkes frem og tilbage skal mønsteret bibeholdes. Fra forsiden skal der hele tiden være et mønster, hvor der på alle pinden er en m der er vr, en maske hvor der skiftes mellem r og vr. på alle pindende, og en række hvor alle m er r – på den måde skal man strikke så mønsteret passer.

Gratis strikkeopskrift:
Slå 99 m op på rundpind og strik 4 pinde – 1 omg. r, 1 omg vr. i aalt 4 pinde. Fortsæt i mønsteret indtil halsen har den ønskede længe. I denne opskrift er det ca. 16 cm eller den ønskede længde. Nu deles maskerne i 2 = 50 + 49 m og der slås 15 nye masker op i hver side. Fortsæt i mønster indtil arb. måler ca. 13 cm (fra de nye masker og ned). Strik 4 p ret – luk af. Skuldersømmen sys nu sammen, og der hæftes ender.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS