Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklede grydelapper – dobbelte

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.15.12.009
Hæklede grydelapper – dobbelte

Se større billede

Min svigermor er til hvide grydelapper så derfor denne opskrift. Der er anvendt 4 nøgler Muskat, merceriserede bomuldsgarn fra drop og hækle nål nr. 3½. Grundmodellen er oldemors firmaner som så er hæklet større i alt 9 omgange.

Gratis hækleopskrift:

Hækleopskrift:
5 lm samle til en ring – sørg for at hæfte ender undervejs i denne omgang.
1. omg. 3 lm (= 1stgm.), 2 stg. *2 lm, 3 stg* gentag fra * til * og afslut med 1 km i 3. lm. Nu hækles lige et par km langs de næste stg. så man kommer hen til næste ”hul. (eller man kan vende arbjdet og hækle ”tilbage” med 3 stg. i her hul dvs. i hjørner 2 x 3 stg. med 2 lm imellem)
2. omg. 3 lm (= 1 stg.), 2 stg. 2 lm, 3 stg. i samme ”hul” (= hjørne), *2 lm, i næst hul 3 stg. 2 lm, i næste hul = hjørne hækles, 3 stg. 2 lm 3 stg.* gentag fra ’ til * og afslut med en km. Hækl km lang de næste stg så man kan starte i næste ”hul”
3. omg. 2 lm (= 1 stg), 2 stg., 2 lm, 3 stg. i samme hul (= hjørne), *2 lm, i næste hul 3 stg, 2 lm, i næste ”hul” 3 stgm. 2 lm, i samme hul 3 stg. 2 lm 3 stg,* gentag fra * til * og afslut med en km.
Fortsæt på samme måde ide hver omgang øget med 3 stg..

Bagsiden: Jeg har hæklet 35 lm + 2 lm til vende maske, men her kommer det an på ens hæklefasthed så må lige og slå flere eller færre masker op. jeg har hæklet stg. indtil firkanten har samme størrelse som forside. I min version er det er det 20 rækker. Nu hækles de 2 stykker sammen med fm. Når man er nået hele vejen rund, hækles et omgang musetakker og der sluttes af i et hjørne med en strop. Jeg hækler 10 lm fastgør stroppen med en km i selve grydelappen, og hækler fm tilbage i løkken som så hæftes med en km. Hæft ender.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS