Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Halsedisse til svigermor

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.15.12.003
Halsedisse til svigermor

Min svigermor har længe plaget efter, at jeg strikker en halsedisse, så her 2015 må det være tid til at lave den som julegave. Opskrifter er svære at finde så jeg har måtte lave den selv.

Der er brugt 2 nøgler garn extrafine merino 120 fra Hjertegarn og strikkepinde nr. 3½ både som rundpind og alm. strikkepinde. 22 m = 10 cm i glatstrikning.

Gratis strikkeopskrift:
Man starter nedefra og strikker op over fortsætter over ryggen – der er ingen skuldre der skal sys sammen.

På pind nr. 3½ slås 55 m op og der strikke ret i alt 8 p, herefter fortsættes i glat, idet de yderste 4 m strikkes i hver side strikkes r. Når arb. måler ca. 16 cm lukkes de midterste 17 m af og hver side strikkes færdig for sig (=19 m i hver side). Luk for yderligere 1 m x 4 i hver side. Når arb. måler ca. 22 cm slås 27 m op mellem de 2 skuldre, og der fortsættes i glat inkl. de 4 yderes m, som fortsat strikke r. Nu strikkes længden, så den passer med forstykket dvs. indtil de sidste 8 p ret strikning, som laves efter og der lukkes af.
Min version har 40 riller r x 2 i hver side.

Der samles 96 m op på rundpind 3½ og første p strikkes vr. (ser godt ud på forsiden) og herefter strikkes 2r, 2 vr, i alt 17 cm eller den ønskede længde (svigermor vil ikke have så voldsom en krave). Luk af og hæft ender.

Jeg syntes at retpindene ruller lidt så derfor presser jeg også arbejdet bagefter.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS