Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Thor’ slipover – strik str. 1½-2 år

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.15.12.002
Thor’ slipover – strik str. 1½-2 år

Thor er et meget varmt barn, så ofte er en trøje for varm indenfor og omvendt er en langærmet T-shirt for lidt. Derfor har jeg strikket en slipover, og så må vi se, om det er en bedre løsning.
Der er anvendt 3 nøgler uldgarn af 50 gr. og rundpind nr. 3½. Mønsteret er *3 r, 1 vr* som gentages fra *-* (på vr. pinden er mønsteret som maskerne viser dvs. 3 vr. 1r). Strikkefasthed: 24 m i mønster = 10 cm

Gratis strikkeopskrift:
Slå 152 m op på rundpind nr. 3½ og strik mønster *3r,1 vr.* - gentag fra * til *. Når arbejdet måler ca. 21 cm lukkes af til ærmegab. For 9 m i hver side. Nu er der 67 m til henholdsvis for og bagstykke. OBS tjek lige at du har fået delt arb. rigtigt, således at mønsteret passer. Midten foran skal gerne passe med de 3 r masker i mønsteret, så den midterste maske er midten.

Ryg: Der fortsættes i mønster, og der lukkes af i begge sider for ærmegab for yderligere 3,2,2,2 = 49 m. fortsæt i glat til arb. måler ca. 33 cm lukkes de midterste 25 m af til nakke, og hver side strikke færdig for sig idet der tages yderligere 2 m i hver side. Nu er der 10 m til hver skulder, lad maskerne hvile da skulderne strikkes sammen.

Forstykke: Strik som ryggen dvs. når ærmeindtagningerne er færdige, sættes den midterste m (af de 3 r i mønsteret) på en maskemarkør (man kan gøre dette allerede når man tager ind til ærmegab første gang – så bliver åbningen større), og hver side (= 24 m) strikkes færdig for sig, idet der tages ind i halssiden på hver anden p x 9 og herefter hver 4 p x 5 gange (Indtagninger til V’et: I højre side: 1r, tag 1 m ret løst af, strik 1 r, træk den løse m over. Og ve side: 2 r. sammen). Nu er der 10 m på pinden og så snart forstykket har samme højde som ryggen strikkes skulderne sammen (alternativ luk af og sy sammen).

Ærmekanter: Saml 82 m op og strik 2 r, 2 vr i alt 6 omgang og luk af.

V-hals: Saml ca. 90 m op. + midterste m = 91 m. Den midterste m fra maskemarkøren strikkes vr. på alle omgange. Der tages ind på hver omgang på hver siden af denne på følgende måde: strik til 2 m før midter-m, 2 r sm, 1 vr. (= midter m), 1 r løst af, træk den løse m over. Fortsæt i rib med i alt 6 omg. og luk af i rib. Hæft ender.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS