Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet håndklæde - zik-zak mønster

Kategori: Håndarbejde - hækling
Dk15.10.030
Hæklet håndklæde - zik-zak mønster

I mine gemmer har jeg fundet dette søde håndklæde, som min mormor har hæklet for rigtig mange år siden. Der er anvendt bomuldgarn nr. 8 og hæklenål nr. 3 (vil jeg tro).

Mønsteret er deleligt med 12 + 2 masker. Hvis man vil hækle en prøve så slå f.eks. 38 lm m op.

Gratis hækleopskrift:
Slå det antal masker op som du syntes at bredden af håndklædet skal være dvs. det skal forsat være deleligt med 12 + 2 m.
1 række: Start med at hækl 2 fm. I anden m fra nålen, *1 fm, i hver af de følgende 4 m, 1 indtagning over de næste 3 m. (stik nålen ind i 1. m, slå om,strlk tråden igennem, stik nålen ned i 2. m, slå om og træk nålen igennem,, før det på samme måde for 3. m, nu er der 4 løkker på hæklenålen, slå om og træ igennem alle 4 løkker, hækl. Derefter 1 fm i hver af de følgende 4 m, hækl. 3 fm i samme næste m.* - gentag fra *-* og slut med 4 fm, 1 indtagning (se ovenfor), 5 fm, 2 fm i sidste m og vend med 1 lm.
Denne række gentages, hvor man samtidigt stikker ned i den bageste lænke fra forrige rækkes fm.

I stedet for at have 4 m mellem ind og udtagningerne kan man også hækle 6,8,10 osv. m.

Stroppen er lavet af lm - fra midtens tak til til. Hækl det antal lm som passer med den længde på troppen som du ønsker, fastgør med en km. Hækl fm tilbage i selve ringen så mange så stroppen bliver fast.
Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS